Στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα υπογράψει ο Αχιλλέας Πούγγουρας το νέο τριετές συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, επεκτείνοντας τη συνεργασία του με τους «πράσινους» έως το καλοκαίρι του 2023.

Όπως είχε αναφέρει προ ημερών το ΑΠΕ, η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είχε «κλειδώσει» κι απέμενε να διευθετηθούν ορισμένες μικρές λεπτομέρειες. Αυτό έγινε στην επαφή του Τσάβι Ρόκα με την πλευρά του 24χρονου στόπερ το Σάββατο (13/06).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απολαβές του Πούγγουρα επί της ουσίας θα διπλασιαστούν και θα φτάσουν (σε «καθαρά» ποσά) στο σύνολό τους τις 700.000€ για όλη την τριετία. Τον πρώτο χρόνο θα πάρει 215.000€, τον δεύτερο θα λάβει μία μικρή αύξηση και θα ανέβει στις 235.000€ και τον τρίτο χρόνο θα καρπωθεί 250.000€. Από εκεί και πέρα, έχουν προβλεφθεί διάφορα μπόνους συμμετοχών και (κυρίως) στόχων, που μπορούν να ανεβάσουν κι άλλο το ύψος των τελικών αποδοχών του.

Στη νέα συμφωνία που θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες, δεν έχει προβλεφθεί κάποια ρήτρα αποδέσμευσης (buy-out) για ομάδα του εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως ο ΠΑΟΚ διατηρεί ακόμη ποσοστό ύψους 35% σε ενδεχόμενη μεταπώλησή του, όπως είχε συμφωνηθεί με τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2018, προκειμένου να «κατηφορίσει» ως ελεύθερος στο «τριφύλλι». Ποσοστό που παραμένει «ενεργό» για τον δικέφαλο του Βορρά, παρά το γεγονός ότι ο Σαλονικιός στόπερ θα υπογράψει επέκταση συμβολαίου με το «τριφύλλι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης