Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέβασε -όπως αναμενόταν- την ένταση των προπονήσεων του Παναθηναϊκού στο Βάλχζε-Κόσεν, με το πρωινό πρόγραμμα της Τετάρτης (6/7) να περιλαμβάνει πολύ μπάλα και κυρίως ασκήσεις τακτικής πάνω στο πρέσινγκ. Μετά ο αρχικό ζέσταμα και το μοίρασμα των παικτών σε τρία ξεχωριστά γκρουπ, όπου έπαιξαν διπλά σε μικρά τέρματα, ο Σέρβος τεχνικός «άνοιξε» το γήπεδο κι άρχισε να δουλεύει το τακτικό μέρος.

Αρχικά οι «πράσινοι» έπαιξαν 10 εναντίον 6, με ξεκάθαρη στόχευση το ασφυκτικό πρέσινγκ και την άμεση επανάκτηση της κατοχής της μπάλας όταν αυτή χανόταν. «Το σημαντικό είναι όταν χάνουμε την μπάλα, στο ίδιο σημείο να ξεκινάμε την προσπάθεια να κλέψουμε πάλι» ήταν ο οδηγία απ’ τον άμεσο συνεργάτη του Γιοβάνοβιτς, Χρήστο Κόντη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συγκεκριμένη άσκηση, η ομάδα με τους 6 που έπαιζαν άμυνα, όταν έπαιρναν την κατοχή της μπάλας, έβαζαν στο παιχνίδι και τους άλλους τέσσερις στην επίθεση που δεν συμμετείχαν αρχικά. Από το μέσο του γηπέδου παρακολουθούσε το διπλό ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος ήταν πολύ παρεμβατικός κι έκανε παρατηρήσεις, όταν έβλεπε να μην εκτελείται σωστά η άσκηση.

Σε κάποιο σημείο που ο νεαρός Σαρδέλης έκανε κατάχρηση της ντρίμπλας του έβαλε τις φωνές, ενώ τον έπιασε για να του μιλήσει πιο ήρεμος μετά το τέλος της προπόνησης, εξηγώντας του τι έκανε λάθος. Στον Αλεξανδρόπουλο φώναζε διαρκώς να μην “κολλάει” πάνω στους στόπερ και να παίρνει πιο σωστες τοποθετήσεις πιο ψηλά, για να υποδεχθεί την μπάλα.

Οι δύο ομάδες είχαν χωριστεί ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Μαύροι»: Χριστογεώργος (μετά μπήκε ο Λοντίγκιν), Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ηλιάδης, Παλάσιος, Κρυπαράκος, Σαρδέλης, Μακέντα.

«Πράσινοι»: Ξενόπουλος (μετά μπήκε ο Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης, Σιδεράς, Πούγγουρας, Γκάνεα, Αλεξανδρόπουλος, Φρόκου, Καμπετσής, Αγιούμπ, Αϊτόρ, Ιωαννίδης.

Το μοναδικό γκολ στο διπλό σημείωσε με πολύ ωραίο σουτ ο νεαρός Ηλιάδης, με τους «μαύρους» να επικρατούν με 1-0. Ο Άνταμ Τσέριν έκανε ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και να φτάσει στα στάνταρντς της υπόλοιπης ομάδας.

Ο Κώτσιρας συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα, ανεβάζοντας «στροφές» μετά τον τραυματισμό του στη γάμπα, στα ματς της Εθνικής Ομάδας. Ο δε Καρλίτος έμεινε στο ξενοδοχείο, καθώς είναι μία μικρή αδιαθεσία, αλλά αναμένεται να πάρει μέρος στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης (6/7).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης