Ψάχνει ελπίδα «σωτηρίας» με τις 120 δόσεις ο Παναθηναϊκός

Ψάχνει ελπίδα «σωτηρίας» με τις 120 δόσεις ο Παναθηναϊκός
Τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα κι αφορά στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ιδιώτες και Α.Ε. με οφειλές άνω των 20.000€ σε Δημόσιο και πιστωτικά ιδρύματα θέλει να εκμεταλλευτεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το μοναδικό και τελευταίο εμπόδιο στην υπόθεση είναι ότι πρέπει να γίνει μία νομοθετική ρύθμιση, σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ώστε να είναι σε θέση να ενταχθούν σ’ αυτό το πλαίσιο και οι ΠΑΕ.

Σύμφωνα με τη LiveSport, από το περιβάλλον της κυβέρνησης προκύπτει ότι η υπόθεση είναι ήδη δρομολογημένη. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, προκειμένου η ρύθμιση να προωθηθεί και να εγκριθεί από την τρόικα στις αρχές Μαρτίου.

Αμέσως μετά, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και άλλες ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν τέτοιου τύπου θέματα θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Τι σημαίνει αυτό για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός, με βάση τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί από την ΠΑΕ στις 12 Οκτωβρίου, έχει οφειλές 13,5 εκατ. ευρώ προς φορολογικές αρχές, συν 11,9 εκατ. σε «ανακυκλώμενα» δάνεια. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πρόκειται για 25,4 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 46,6 εκατ. ευρώ των άμεσων χρεών του συλλόγου…. Δηλαδή το 54,6%.

Μάλιστα, το πράγμα μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο, όπως αναφέρει το sport-fm, αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να συμπεριλάβουν στη ρύθμιση και οφειλές προς προμηθευτές κι άλλους πιστωτές (εταιρείες, ΟΑΚΑ), που είναι άλλα 7,1 εκατ.

Τέλος, τα θετικά σε περίπτωση που οι «πράσινοι» μπουν στη ρύθμιση δεν σταματούν εκεί, καθώς η υπαγωγή στον σχετικό νόμο θα σημάνει και τον απεγκλωβισμό του ετήσιου τηλεοπτικού συμβολαίου, καθώς τα 3,5 εκατ. είναι δεσμευμένα τα τελευταία δύο χρόνια από την Τράπεζα Πειραιώς για αποπληρωμή δανείου.

Οι μοναδικές υποχρεώσεις που μένουν εκτός αφορούν στις οφειλές σε παίκτες, προπονητές κι ομάδες. Κι αυτό γιατί η UEFA και η FIFA το «ξέκοψαν» εξαρχής στην ΕΠΟ, όταν το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε επί τάπητος προς τα τέλη Δεκέμβρη.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όχι μόνο θα είναι η ιδανική εξέλιξη για το «τριφύλλι», αλλά θα λύσει και τα... χέρια σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί στο άμεσο μέλλον με την ΠΑΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 10:34