Παναθηναϊκός: Επιστροφή Χατζηθεοδωρίδη στην αποστολή μετά από 182 μέρες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 19:00
Παναθηναϊκός: Επιστροφή Χατζηθεοδωρίδη στην αποστολή μετά από 182 μέρες

Πέρασε μεγάλο «Γολγοθά» ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης από το απόγευμα της 8ης Ιουλίου και το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο 81ο λεπτό του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για τα περσινά πλέι-οφ (0-0).

Αλλά με επιμονή, υπομονή κι αμέτρητες ώρες δουλειάς στο «Γ. Καλαφάτης» βγήκε νικητής κι επιστρέφει στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αυριανό (Τετάρτη 6/1, 15:00) αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνη στη Ριζούπολη στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, έξι μήνες μετά το χτύπημα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Η πρώτη εξέταση (μαγνητική τομογραφία ποδοκνημικής) το πρωί της 9ης Ιουλίου έδειξε τη σοβαρή ζημιά που είχε υποστεί ο Κατερινιώτης αριστερός μπακ-χαφ: «Ρήξη του δελτοειδούς συνδέσμου και της κνημοπερονιαίας συνδέσμωσης. Λόγω της βαρύτητας της κάκωσης και του οστικού οιδήματος η εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού, είναι πως θα χρειαστεί τουλάχιστον 8 εβδομάδες μέχρι να επανέλθει πλήρως σε δράση», ήταν η πρώτη επίσημη διάγνωση κι ενημέρωση τον Ιούλιο.

Για δέκα μέρες ακολούθησε συγκεκριμένη αποθεραπεία, η οποία -όπως φάνηκε- δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμενε η ιατρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Οι ενοχλήσεις παρέμειναν έντονες και το αποτέλεσμα της δεύτερης μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε ο «Χάτζη» λίγες μέρες μετά, δεν ήταν καλό, δείχνοντας πως το σημείο τραυματισμού «είχε επουλωθεί πλημμελώς».

Η επιλογή του χειρουργείου ήταν... μονόδρομος, προκειμένου να ξεπεράσει μια και καλή το πρόβλημα. Η επέμβαση έγινε την 21η Ιουλίου κι αφού καθαρίστηκε το τραυματισμένο σημείο, αποκαταστάθηκε η ζημιά στους συνδέσμους της αριστερής ποδοκνημικής, με χειρουργική σταθεροποίηση της συνδέσμωσης.

Από την επομένη, όταν και πήρε το εξιτήριο, ξεκίνησε ο μακρύς δρόμος προς την επιστροφή. Έπειτα από δύο εβδομάδες άρχισε πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο ωστόσο, χρειάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις να προχωρήσει με πιο αργούς ρυθμούς, για να μην επιβαρυνθεί το χειρουργημένο πόδι του.

Πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες μπήκε στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, δούλεψε σκληρά και πλέον ήρθε η ώρα της πλήρους επανένταξής του στο αγωνιστικό πλάνο, βγάζοντας από το ντουλάπι, μετά από 182 μέρες, τη φανέλα με το «12» στην πλάτη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 19:10