Παρουσιάζοντας εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην επίθεση και αντέχοντας στην πίεση της Φέγενορντ ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα την Τετάρτη με το εντυπωσιακό 3-0 από το «Ντε Κάιπ».

Αυτό ήταν το πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους για το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη, που έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο για τα δεδομένα της εποχής απέναντι σε μία ομάδα σαφώς πιο έτοιμη (σ.σ.: το ολλανδικό πρωτάθλημα ξεκινά πιο νωρίς από το ελληνικό), αφήνοντας έτσι πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε υποδειγματικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και ξεκίνησε το ματς με δύο γκολ στις τρεις πρώτες τελικές προσπάθειές του.

Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ μολις στο 5ο λεπτό με τον Μακέντα, μετά από ασίστ του Χατζηγιοβάνη, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 22ο λεπτό με κεφαλιά του Μπουζούκη.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια πίεσαν προκειμένου να μειώσουν, ωστόσο ο Διούδης με πολύ ωραίες αποκρούσεις, τους είπε «όχι» σε 3-4 περιπτώσεις, ενώ στη μία φάση που ήταν εξουδετερωμένος στάθηκε τυχερός, καθώς είδε την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του, μετά το σουτ του Μπεργκούι στο 23’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Δώνης το «τριφύλλι» στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, αντέχοντας στην πίεση των γηπεδούχων.

Μάλιστα στο 72ο λεπτό οι «πράσινοι», σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, έφτασαν στο 3-0 με τον Βέργο να παραβιάζει την εστία της Φέγενορντ, η οποία έχανε τις ευκαιρίες, βλέποντας όμως το «τριφύλλι» να πετυχαίνει τα γκολ.

Το επόμενο φιλικό για το «τριφύλλι» είναι προγραμματισμένο για τις 20 Ιουλίου, με αντίπαλο την Μπίρσχοτ.

Φέγενορντ: Βέρμεερ, Ζούστε, Μποτέγκιν, Βαν ντε Χέιντερ, Μαλάσια, Κέλι, Τόορνστρα, Κόκσου, Μπεργκούι, Βέντε, Χάνσον

Παναθηναϊκός: Διούδης (46′ Κότσαρης), Γιόχανσον (46′ Αλεξανδρόπουλος), Κολοβέτσιος (61′ Μαυρομμάτης), Πούγγουρας (75′ Αποστολάκης), Ινσούα (75′ Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης (46′ Θεοχάρης), Δώνης (61′ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (61′ Αθανασακόπουλος), Χατζηθεοδωρίδης (61′ Καμπετσής), Μπουζούκης (46′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (46′ Βέργος)

Τα γκολ του τριφυλλιού από τη NOVA:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης