Παναθηναϊκός: Καλύπτει την ΑΜΚ ο Αλαφούζος

Παναθηναϊκός: Καλύπτει την ΑΜΚ ο Αλαφούζος
Διατεθειμένος να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατομμύρια ευρώ είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, προκειμένου να προχωρήσει η μεταβίβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Παρά το γεγονός ότι πριν από λίγες ώρες είχε διαρρεύσει ότι η προγραμματισμένη για την Παρασκευή (6/07) γενική συνέλευση των μετόχων δεν θα προχωρούσε, λόγω του ότι η πλευρά του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ ζήτησε περισσότερο χρόνο για να πάρει στα χέρια της την κατάσταση στην ΠΑΕ, από το γραφείο του ιδιοκτήτη των «πρασίνων» έγινε γνωστό ότι η αυριανή διαδικασία θα πραγματοποιηθεί κανονικά και ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος θα καλύψει την ΑΜΚ με το ποσό των 20 εκ. ευρώ που πρόκειται να μπουν στην ομάδα.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια κίνηση «καλής θέλησης» από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου, για να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε να ολοκληρωθεί το deal και να αλλάξει χέρια η ΠΑΕ.

Από την ανακοίνωση που εξέδωσε, πάντως, βγαίνει ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι ο ίδιος θεωρεί ότι η συμφωνία με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία θα προχωρήσει κανονικά. Αναλυτικά:

Από το γραφείο του κ. Ιωάννη Αλαφούζου ανακοινώνονται τα εξής:

Α. Στο διατρέξαν διάστημα των τελευταίων τριών μηνών έγιναν αλλεπάλληλες και αναλυτικές συζητήσεις των συνεργατών του κ. Ιωάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του Ταϊλανδού Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. Τόσο σε αυτές όσο και στις διμερείς συναντήσεις των κκ. Αλαφούζου και Πιεμπονγκσάντ ολοκληρώθηκαν οι πρωταρχικές ενέργειες ελέγχου και κινήσεων μεταβίβασης των μετοχών του Παναθηναϊκού στον ενδιαφερόμενο αγοραστή.

Β. Αύριο στην Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού ο κ. Αλαφούζος θα ανακοινώσει τη δέσμευσή του να καλύψει και την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των € 20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Γ. Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνονται οι απαραίτητες και προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην μεταβίβαση, ώστε όλα να γίνουν εντός του χρονικού πλαισίου πριν από την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Δ. Όλα αυτά, διαυγή και συγκεκριμένα, δηλώνουν περίτρανα την απόλυτη πρόθεση του κ. Αλαφούζου να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την μετάβαση στη νέα εποχή. Τα πλέον των € 50εκ, από την προσωπική του περιουσία, που από το 2012 έως σήμερα έχει διαθέσει στον Παναθηναϊκό είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε λογής κακεντρεχείς οι οποίοι μονίμως κινδυνολογούν.

Η αλήθεια θα απαντά πάντα σε αυτούς που μοναδική τους προσφορά είναι ο αρνητισμός και τα μεγάλα λόγια χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη.»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018, 23:28