Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League. Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Σερζ Ντιέ, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με τη νέα του ομάδα.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τον Ζέκα σε θέση φορ, καθώς ο Τοτσέ ήταν τιμωρημένος και ο Φορναρόλι τραυματίας, ενώ ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε τη θέση του Βελάσκες στην άμυνα. Η Ξάνθη ξεκίνησε δυναμικά στο παιχνίδι μπαίνοντας στην περιοχή του Παναθηναϊκού επικίνδυνα, χωρίς όμως να ολοκληρώνει την προσπάθειά της. Από την άλλη, ο Παναθηνϊκός απάντησε με τον Καζιγιάμα στο 11’ και το 14’ και τον Σο στο 17’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 23’ δεν καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ονουάτσι από τον Καρνέζη, ενώ αντίθετα ο Κάκος έδειξε κίτρινη για… θέατρο στον παίκτη της Ξάνθης. Το ριπλέι δεν δικαίωσε τον κερκυραίο ρέφερι, ο οποίος έκανε λάθος στη φάση.

Το 1-0 για τους Ακρίτες ήρθε στο 40’. Ο Ντιέ με δυνατό σουτ έπειτα από πάσα του Μάνταλου νίκησε τον Καρνέζη και πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Χοκίν Εσπάρθα πέρασε στην θέση του Καζιγιάμα και έδωσε μια ώθηση στους «πράσινους». Ο Ισπανός έχασε ευκαιρίες να σκοράρει, με κορυφαία την κεφαλιά στο δοκάρι στο 74′.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, η ομάδα του Ουζουνίδη κράτησε το υπέρ της σκορ και πανηγύρισε τη νίκη στην Αθήνα επί του Παναθηναϊκού για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 16 χρόνια!

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 0-1 (Nova 1)

Γκολ: 40′ Ντιέ
74′ δοκάρι ο Εσπράθα

Κίτρινες κάρτες:
Μαρίνος, Σο – Oνουάτσι, Ντιέ, Κομεσίδης, Βασιλακάκης

Κόκκινες κάρτες:


Διαιτητής:
Α. Κάκος

Βοηθοί:
Μ. Καρσιώτης, Χ. Κουρομπύλια

Παναθηναϊκός (Φάμπρι):
Καρνέζης, Σεϊταρίδης (69′ Κάιπερ), Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Βιτόλο, Σο, Μαυρίας (55′ Φουρλάνος), Καζιγιάμα (46′ Εσπράθα), Σισοκό, Ζέκα.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Λόντιγκιν, Μάρτινς, Μάνταλος, Σμιθ (61′ Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντάνι (65′ Βασιλακάκης), Ντιέ, Ονουάτσι (77′ Μαρσελίνιο).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης