Όσο κι αν προσέχουν τα προπονητικά επιτελεία, όσο κι αν «ζυγίζουν» και το παραμικρό πλέον στις μετρήσεις και στα προγράμματα των ασκήσεων κι εκγύμνασης, είναι δεδομένο πως θα είναι μεγάλες οι πιθανότητες για τραυματισμούς (άλλοτε μικρότερους κι άλλοτε μεγαλύτερους), μετά απ’ την τόσο μεγάλη αποχή που προηγήθηκε λόγω του lockdown απ’ την πανδημία του κορωνοϊού!

Στον Παναθηναϊκό, εκτός από τους μικροτραυματισμούς που είχαν προκύψει από την προπόνηση της Δευτέρας (25/05) με τους Μπεκ (αιμάτωμα στην ποδοκνημική, θα «μπει» σε φουλ πρόγραμμα από την Πέμπτη 28/05), Αγιούμπ (ενόχληση στον αριστερό απαγωγό) και Τζαβίδα (ενόχληση στον δελτοειδή), το πρώτο «δυνατό» προπονητικό διπλό της Τρίτης (26/05) προσέθεσε αρκετούς… πονοκεφάλους για τον Γιώργο Δώνη, λίγο πριν μπουν οι «πράσινοι» στην τελική ευθεία για την επανεκκίνηση των αγώνων και την έναρξη των πλέι-οφ της Super League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» όλων στην προπόνηση της Τετάρτης (27/05) είναι το νέο πρόβλημα του Αχιλλέα Πούγγουρα. Ο Μακεδόνας στόπερ, που ταλαιπωρήθηκε επί ένα μήνα με το ζήτημα κοιλιακών/προσαγωγών, πάνω που επέστρεψε σε φουλ ένταση, ένιωσε ξανά ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό και μπήκε εκ νέου σε θεραπευτική αγωγή.

Με τους «πράσινους» να είναι πολύ προβληματισμένοι από την υποτροπή του 24χρονου στόπερ, καθώς τίθεται ξεκάθαρα εν αμφιβόλω η παρουσία του στα πρώτα ματς των πλέι-οφ. Και είναι δεδομένο πως θα ξαναμπεί σε πολύ συντηρητικό πρόγραμμα για ένα μεγάλο διάστημα, προκειμένου να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

Όπως, άλλωστε, είχε καταγράψει προ ημερών και το «Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», ο Πούγγουρας θα χρειαστεί πιθανότατα ένα μήνα για να είναι σε θέση να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ, εφόσον βεβαίως «ανταποκριθεί» ο οργανισμός του στη νέα θεραπευτική αγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέμα» στον κοιλιακό έβγαλε στην προπόνηση της Τετάρτης (27/05) κι ο Αποστολάκης που έκανε θεραπεία, ενώ προληπτικά εκτός προγράμματος βγήκε κι ο Μακέντα, λόγω ενός σφιξίματος στη μέση.

Ο δε Ανουάρ έχει «ψύξη» και δεν προπονήθηκε καθόλου. Τέλος, ο Χατζηγιοβάνης είχε ένα σφίξιμο στο δικέφαλο και δεν έλαβε μέρος στο τελευταίο μέρος της προπόνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης