Την περίπτωση του 31χρονου Πορτογάλου εξτρέμ Λικά εξετάζει ο Τσάβι Ρόκα για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού με έναν ακόμη εξτρέμ μετά την απόκτηση του Αίτόρ Κανταλαπιέδρα και την επικείμενη μεταγραφή του Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος προορίζεται και για τον άξονα. 

Οι πληροφορίες του sdna.gr από την Πορτογαλία αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ο Λικά είναι ψηλά στη λίστα του Ισπανού τεχνικού διευθυντή των πράσινων και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πλήρως όταν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του παίκτη με τη Μπελενένσες που δίνει μάχη για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος είναι ο Λικά 

Ο Λικά (Λουίς Κάρλος Περέιρα Καρνέιρο το πλήρες όνομά του) γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 1988 στην πόλη Λαμέλας της Πορτογαλίας και έχει ύψος 1.81 εκ. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ακαδημία της πόλης του, μετακινήθηκε γρήγορα σε μεγαλύτερες ομάδες (Κοϊμπρα και Τροφένσε) και το καλοκαίρι του 2011 έκανε το βήμα για την πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας. 

Με το καλησπέρα, τη διετία 2011-13, έκανε αισθητή την παρουσία του με την Εστορίλ (18 γκολ σε 59 ματς) και ανάγκασε την Πόρτο να τον αποκτήσει έναντι 1.5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενα χρόνο αργότερα και παρότι είχε 25 συμμετοχές και 3 γκολ στους «δράκους» παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Ράγιο Βαγιεκάνο (21 ματς) και την επόμενη σεζόν στη Βιτόρια Γκιμαράες (25 ματς με 5 γκολ). 
Η Νότιγχαμ Φόρεστ απέκτησε τα δικαιώματά του με 400 χιλ. ευρώ το καλοκαίρι του 2016 (ένα χρόνο πριν αναλάβει ο Βαγγέλης Μαρινάκης) αλλά στο νησί έπαιξε σε μόλις πέντε ματς. 

Αρχικά επέστρεψε στην Εστορίλ τον Φεβρουάριο ως δανεικός για πέντε μήνες και κατόπιν πήγε στην Ισπανία και τη Γρανάδα, όπου δεν βρήκε καθόλου χώρο (μόλις τρία ματς, ένα ως βασικός στο Copa del Rey).

Εξτρέμ με έφεση στο σκοράρισμα

Το 2018 επέστρεψε στην Πορτογαλία και υπέγραψε ως ελεύθερος στη Μπελενένσες όπου είναι ο κορυφαίος παίκτης και σκόρερ της πορτογαλικής ομάδας την τελευταία διετία. 

Είναι ενδεικτικό ότι την παρούσα σεζόν (με τρία ματς να απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος) έχει αγωνιστεί σε 33 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας 8 γκολ και 3 ασίστ (7 στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο Πορτογαλίας), ενώ πέρυσι είχε 40 ματς με 12 γκολ και 5 ασίστ στο ενεργητικό του (11 στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο), νούμερα αν μη τι άλλο αξιοπρόσεκτα με δεδομένο και το επίπεδο του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Οσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, είναι δεξιοπόδαρος αλλά αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός εξτρέμ συγκλίνοντας προς τα μέσα. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί με ευκολία τόσο πίσω από τον επιθετικό κορυφής όσο και ως κεντρικός στράικερ. 

Γενικώς ξεχωρίζει σαφώς από τα νούμερά του το γεγονός ότι «έχει» το γκολ στο ρεπερτόριό του.  

Ο 31χρονος Πορτογάλος εξτρέμ που ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό είναι μία φορά διεθνής με την Εθνική Πορτογαλίας (Σεπτέμβριος 2013) και πέντε φορές στην U21 των Πορτογάλων με ένα γκολ στο ενεργητικό του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης