Η… ευκολία με την οποία δέχθηκε ο Παναθηναϊκός το γκολ απ’ την Αλ Τααβόν στο φιλικό της Πέμπτης (22/07, 1-1) και το λάθος που έγινε στο χτίσιμο της επίθεσης από την άμυνα, πάνω στο πρέσινγκ της σαουδαραβικής ομάδας δεν… άρεσε καθόλου στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της απογευματινής προπόνησης της Παρασκευής (23/07) στο «build up» από τα μετόπισθεν.

Ο Σέρβος τεχνικός πήρε μαζί του τους στόπερ και τους κεντρικούς χαφ (Ρόμπι, Σιδερά, Βέλεθ, Σερπέζη, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλο, Αγιούμπ, Βιγιαφάνιες και Αθανασακόπουλο) και δούλεψε για περισσότερη από μισή ώρα μαζί τους πάνω στο κυκλοφορία της μπάλας και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από την άμυνα. Πως δηλαδή θα πρέπει να βγαίνει η μπάλα με ασφάλεια από την άμυνα και πως μέσω της κυκλοφορίας οι κεντρικοί χαφ είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν πάντα ως το πρώτο «σκαλοπάτι» για να «σπάει» το πρέσινγκ των αντιπάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιοβάνοβιτς είχε ως «αντί-παράδειγμα» στο μυαλό του το γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός απ’ την Αλ Τααβόν και πάνω σ’ αυτό το κομμάτι ήθελε να διορθώσει τα εύκολα λάθη που γίνονται στην ανάπτυξη του παιχνιδιού απ’ την αμυντική γραμμή, προκειμένου να αποφεύγει η ομάδα του τις «παγίδες» που στήνουν ο αντίπαλοι στο πρέσινγκ.

Την ίδια ώρα, οι ακραίοι και οι επιθετικοί δούλεψαν στο πάνω μέρος του γηπέδου πάνω στα τελειώματα. Οι Κώτσιρας, Μπουζούκης από τα δεξιά και οι Ενγκμπακοτό, Χουάνκαρ, Χατζηθεοδωρίδης από τα αριστερά έβγαζαν σέντρες, αφού πρώτα η μπάλα κυκλοφορούσε με τέσσερις και πέντε πάσες κι έφτανε στον ένα ακραίο. Στην περιοχή περίμεναν ως «ζευγάρια» οι Μακένα, Ιωαννίδης και Καρλίτος, Σανκαρέ για να τελειώσουν τις φάσεις, με τον τελευταίο να δείχνει και πάλι πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κι απ’ τους τρεις φορ.

Στην εκκίνηση της προπόνησης, ο 59χρονος τεχνικός δούλεψε σε ξεχωριστά γκρουπ στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, προκειμένου να περάσει κάποια πιο εξειδικευμένα πράγματα πάνω στις ασκήσεις. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε «πορτοκαλί» και «πράσινους» κι έκαναν άσκηση κατοχής της μπάλας σε περιορισμένο χώρο, με δύο επαφές και 4 μικρά τέρματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πορτοκαλί» ήταν οι Βέλεθ, Ρόμπι, Μαουρίσιο, Αθανασακόπουλος, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, Μακέντα, Σαβιέρ, Κώτσιρας, Χατζηθεοδωρίδης και οι «πράσινοι» οι Αγιούμπ (επέστρεψε σε φουλ πρόγραμμα), Ιωαννίδης, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό, Μπουζούκης, Καμπετσής, Χουάνκαρ, Σερπέζης, Αλεξανδρόπουλος, Σιδεράς.

Οι τέσσερις γκολκίπερ δούλεψαν στη μία εστία μαζί με τον Γιώργο Μουντάκη, ο οποίος τους είχε ετοιμάσει ένα πολύ ιδιαίτερο πρόγραμμα, με σέντρες υπό καθεστώς πίεσης. Ο γκολκίπερ έβγαινε για να μπλοκάρει την μπάλα, την ώρα που ο προπονητής του κι ένας απ’ τους άλλους τερματοφύλακες τον έσπρωχναν με δύο τεράστιες μπάλες, προσπαθώντας να τον βγάλουν εκτός εστίας.

Στην πρωινή προπόνηση της Παρασκευής (23/07) το πρόγραμμα περιλάμβανε μόνο αποφόρτιση, ενώ «μπήκαν» με την ομάδα και οι Πούγγουρας και Χατζηγιοβάνης που απουσίαζαν τις προηγούμενες ημέρες για ιατρικούς λόγους. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν το απόγευμα οι Σένκεφελντ, Αϊτόρ, Χατζηγιοβάνης, θεραπεία οι Πούγγουρας, Κουρμπέλης και αποφόρτιση οι Πέρεθ, Σάντσες.

*Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (25/07) την Αλκμάαρ στις 17:00 ώρα Ελλάδας στο προπονητικό της κέντρο, στο δεύτερο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους, ενώ το τρίτο παιχνίδι του θα είναι κόντρα στη Φένλο το Σάββατο 31 Ιουλίου στην έδρα της ολλανδικής ομάδας (17:00 ώρα Ελλάδος).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης