Χάρη σε γκολ του Φώτη Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα την Τετάρτη από το Αγρίνιο, πανηγυρίζοντας ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο», στην προσπάθεια που καταβάλλει για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ως αλλαγή, κατάφερε στο 78′ να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα του, η οποία, μολονότι δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στα «καναρίνια», κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά την ισοπαλία (1-1) με τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι η ομάδα του Γιοβάνοβιτς διεύρυνε στους 12 αγώνες το αήττητο σερί της στην εφετινή Super League και φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 34 βαθμούς, την ώρα που οι Αγρινιώτες παρέμειναν στους 13 πόντους, μετά τη σημερινή τους ήττα.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του ματς, είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει στο πρώτο 20λεπτο να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση.

Με τους Αγρινιώτες να έχουν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς τα καρέ του Ανέστη οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να απειλήσουν από τα πλάγια με κάποιες σέντρες και σε μία από αυτές διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι.

Πιο συγκεκριμένα στο 21ο λεπτό από γύρισμα του Μπερνάρ ο Σπόραρ σούταρε, με την μπάλα να χτυπάει στο χέρι του Αποστολάκη τη στιγμή που έπεφτε στο έδαφος ο οπισθοφύλακας των γηπεδούχων.

Πάντως ο διαιτητής Βεργέτης έκρινε ότι δεν υπήρξε παράβαση, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι στήριξης του πρώην ακραίου οπισθοφύλακα του Παναθηναϊκού, κάτι με το οποίο προφανώς συμφώνησε και το VAR, που εξέτασε τη φάση.

Στη συνέχεια οι Αγρινιώτες, οι οποίοι μέχρι τότε αρκούνταν στα αμυντικά τους καθήκοντα, «ξεθάρρεψαν» και στο 25ο λεπτό απείλησαν για πρώτη φορά με τη σέντρα-σουτ του Σενγκέλια, ο οποίος είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-0, όταν ο Μορσεϊ έπιασε ένα σουτ εντός περιοχής, αναγκάζοντας τον Μπρινιόλι σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη του ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Έτσι με τον Παναθηναϊκό να παραμένει μπλοκαρισμένος από τον Παναιτωλικό και να δείχνει άτονος και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του, λόγω φυσικά και των απουσιών των Αϊτόρ-Παλάσιος, το 0-0 διατηρήθηκε στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Μπερνάρ και Βέρμπιτς, άλλαξαν πλευρές, με τον πρώτο να πηγαίνει δεξιά και τον δεύτερο αριστερά, την ώρα που οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Στο 58’ ένα πλασέ του Μπερνάρ δεν ανησύχησε τον Ανέστη, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 66’ από τη σέντρα του Χουάνκαρ από αριστερά, ο Σπόραρ, όντας μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, έπιασε ένα σουτ με το εξωτερικό, στέλνοντας την μπάλα όμως πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός ανέβαζε ολοένα και περισσότερο στροφές και στο 71’ ο Σπόραρ απείλησε εκ νέου τον Ανέστη, με τον Έλληνα γκολκίπερ να αναδεικνύεται και πάλι νικητής στη μονομαχία του με τον Σλοβένο, διώχνοντας σε κόρνερ το πλασέ του.

Στο 76ο λεπτό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τους Ιωαννίδη και Βαγιαννίδη αντί των Κουρμπέλη (έπαθε κράμπα) και Βέρμπιτς, μετατρέποντας το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2.

Μάλιστα ο Σέρβος τεχνικός είδε τον διεθνή Έλληνα επιθετικό να τον δικαιώνει άμεσα για την επιλογή του να τον ρίξει στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ήταν αυτός που στο 78ο λεπτό έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τον Παναθηναϊκό.

Από εξαιρετική σέντρα του Χουάνκαρ, ο Ιωαννίδης έπιασε μία κεφαλιά, βλέποντας όμως την μπάλα να του στρώνεται και πάλι μπροστά του, μετά την απόκρουση του Ανέστη και την κόντρα στον Κορνέλιους, καταφέρνοντας με κοντινό πλασέ να κάνει το 0-1.

Tρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ευκαιρία από το… πουθενά, καθώς από γέμισμα ο Μάγκνουσον έσκυψε, με τον Μπρινιόλι να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη οι «πράσινοι» κατάφεραν να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ κι έτσι έφυγαν από το Αγρίνιο με ένα τρίποντο-χρυσάφι, στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1

Γκολ: 78′ Iωαννίδης (Παναθηναϊκός)

Κίτρινες: Μλάντεν (Παναιτωλικός), Μπερνάρ (Παναθηναϊκός), Φλόρες (Παναιτωλικός), Πέρεθ (Παναθηναϊκός), Τσέριν (Παναθηναϊκός), Αποστολάκης (Παναιτωλικός)

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδώριδης (75’Χουχούμης) , Μλάντεν (75′ Μάρτσενσον), Φλόρες, Ντιας (75′ Κολοβός), Μόρσεϊ (85′ Καρέλης), Σενγκέλια (61′ Νταγκό), Πέδρο.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (90+1′ Γκανέα), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Κουρμπέλης (75′ Βαγιαννίδης), Πέρεθ, Βέρμπιτς (75′ Ιωαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (90+1’Σάρλια), Σπόραρ (85′ Τσοκάι).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης