Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω καταχώρησης στον Τύπο, πολιτικό και αθλητικό, ενημέρωσαν για τις κινήσεις που έχουν γίνει στην ομάδα τους τελευταίους μήνες, ενώ αναφερόμενοι στο θέμα της αδειοδότησης, εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι θα δικαιωθεί το «τριφύλλι» σε δεύτερο βαθμό και θα λάβει την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου των «πράσινων»:

«Η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚH ΣΥΜΜΑΧIΑ εργάστηκαν σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου για την εξυγίανση και ανάπτυξη της ομάδας. Η προσπάθεια είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγω του προϋπάρχοντος οικονομικού ελλείμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα:

. Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έγινε εταιρεία λαϊκής βάσης. Οι οπαδοί της κατέχουν μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας τη πλειοψηφία των μετοχών.

. Φέτος υπήρξαν εισροές ύψους 6 εκατ. ευρώ από μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

. Ο προϋπολογισμός του αγωνιστικού τμήματος έχει μειωθεί ήδη από τα 18 στα 9 εκατ. ευρώ. Στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου Ιούλιος 2013 – Ιούνιος 2014 θα μειωθεί περαιτέρω στα 5 εκατ. ευρώ.

. Ο προϋπολογισμός της ερχόμενης περιόδου είναι θετικός. Το σχετικό πλεόνασμα θα μειώσει το υπάρχον οικονομικό έλλειμμα.

. Όλες οι οφειλές προς το δημόσιο έχουν τακτοποιηθεί.

. Οι οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές έχουν διακανονιστεί με τη σύμφωνη γνώμη τους.

. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ απέκτησε νέα τεχνική ηγεσία από έμπειρους Έλληνες προπονητές της νεότερης γενιάς. Η συνεργασία τους με τις εξαιρετικές Ακαδημίες της ομάδας θα τις ενισχύσει και αναπτύξει ακόμα περισσότερο και θα φέρει αποτελέσματα πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα.

. Έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της ανακατασκευής του γηπέδου στη Λεωφόρο, όπου θα επιστρέψει η ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η μη αδειοδότηση της ΠΑΕ για τη νέα αγωνιστική, από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, απειλεί να ακυρώσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Ο Παναθηναϊκός είναι βέβαιος ότι το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ θα ανατρέψει την πρώτη απόφαση εξετάζοντας εις βάθος τα δεδομένα, αναλογιζόμενο το βάρος των ευθυνών που έχει αναλάβει».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης