Ο Αχιλλέας Μακρόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά του για τη μη ανταπόκριση της ΠΑΕ στην υπογραφή του μισθωτηρίου για τη χρήση της Λεωφόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παράγοντας του «τριφυλλιού» είναι έντονα ενοχλημένος και από το γεγονός ότι έμεινε εντελώς μόνος στην προσπάθεια στήριξης του Ερασιτέχνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τους λόγους παραίτησης, θα τους κάνει ο ίδιος γνωστός μέσω μιας μακροσκελούς ανακοίνωσης, ωστόσο μιλώντας στο leoforos.gr αρκέστηκε στο να αναφέρει: «Έχω κουραστεί και ταλαιπωρηθεί και αισθανθεί μεγάλες απογοητεύσεις και γι’ αυτό δεν μπορώ ποια να συνεχίσω. Ευχαριστώ όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για την παραίτησή μου».

Tη Δευτέρα θα γίνει συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις, με το πιθανότερο σενάριο, να είναι η παραίτηση όλων των μελών!

Η επιστολή Μακρόπουλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστολή που έστειλε ο Αχιλλέας Μακρόπουλος στα μέλη του Δ.Σ. Παναθηναϊκού: «Κύριοι,
Ως γνωστόν ανέλαβα την προεδρία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ τον Αύγουστο του 2011, στην πιο δύσκολη και κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του. Δύσκολη γιατί έπρεπε εν μέσω οικονομικής κρίσης και με δυσβάσταχτα χρέη που άφησαν οι προηγούμενες διοικήσεις, να αντιμετωπιστούν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και να στελεχωθούν τα τμήματα της νέας αθλητικής περιόδου και κρίσιμης γιατί είχε μόλις δημοσιευτεί ο Ν. 3983/2011, που προμήνυε ραγδαίες, δυσμενείς για το σύλλογο εξελίξεις αναφορικά με το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας.

Παρά ταύτα αψηφώντας το προχωρημένο της ηλικίας μου και ορμώμενος από ειλικρινή αγάπη για το σύλλογο και το φόβο να μην μείνει ακυβέρνητος ενόψει της τότε παντελούς απουσίας υποψηφίων για την προεδρία του, την ανέλαβα ο ίδιος και κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το σωματείο να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του.

Με όσες δυνάμεις διέθετα, συνέβαλα οικονομικά και κατάφερα, συνεπικουρούμενος από μέλη του Δ.Σ. και τα πενιχρά έσοδα του συλλόγου, να αποπληρώσω μέρος των παλαιών χρεών, να καλύψω τα λειτουργικά έξοδα του σωματείου και να στελεχώσω την πλειονότητα των τμημάτων κατά τρόπο ώστε να είναι το δυνατόν αξιόμαχα και να τιμούν το μέγεθος και την ιστορία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ μας. Αδιάψευστος καρπός αυτής της προσπάθειας η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από την ομάδα μπάσκετ γυναικών.

Παράλληλα καταφέραμε, ο σύλλογος να δώσει δυναμικό παρόν στο γηπεδικό ζήτημα. Μετά τη δημοσίευση του Ν. 3983/2011, ήταν επιτακτική ανάγκη ο σύλλογος να επέμβει για να υπερασπίσει την περιουσία του και τα δίκαια συμφέροντά του. Στον αγώνα που πρώτοι μόνοι μας ξεκινήσαμε, προστέθηκε στην πορεία η νέα διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟ, με αποτέλεσμα μετά την τελευταία τροπολογία του άνω νόμου, το όλο ζήτημα να λάβει μία ανάσα για πέντε έτη και να δοθεί η δυνατότητα στην ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναικού να επανέλθει να αγωνιστεί στη φυσική της έδρα.

Η δυνατότητα επανόδου στη Λ. Αλεξάνδρας έφερε φως αισιοδοξίας στο σύλλογο, ενώ ο ίδιος κατέβαλα κάθε δυνατή και καλόπιστη προσπάθεια κατά το στάδιο των διαπραγματεύσεων με την ηγεσία της ΠΑΕ ΠΑΟ, να εξασφαλίσω τα μέγιστα και δίκαια δυνατά οφέλη για τον Ερασιτέχνη.

Η συνεχής ωστόσο και έντονη ενασχόλησή μου με όλα τα παραπάνω και η υψηλή ψυχική φόρτιση που υφιστάμην καθημερινά από τα διαρκώς αυξανόμενα, δυσεπίλυτα προβλήματα του συλλόγου, είχε ως συνέπεια την επιβάρυνση της υγείας μου. Εξ αυτού του λόγου πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου, γεγονός που ανακοίνωσα σε σχετική συνεδρίαση της 1ης Απριλίου 2013.

Όμως μετά από την επιμονή όλων σχεδόν των μελών του Δ.Σ., τελικώς παρέτεινα την παραμονή μου στην προεδρία με μοναδικό σκοπό να διευθετηθούν ορισμένα εκκρεμή ζητήματα του συλλόγου, εκ των οποίων τα βασικότερα ήταν η εξασφάλιση παραμονής των τμημάτων στην 1η Εθνική κατηγορία και η υπογραφή της συμβάσεως για την παραχώρηση της χρήσης του γηπέδου στην ΠΑΕ-ΠΑΟ.

Το πρώτο από τα ανωτέρω έχει ήδη επιτευχθεί, ενώ στο δεύτερο η τελικώς καταρτισθείσα σύμβαση αν και περιέχει την πλειοψηφία των αιτημάτων που θέσαμε ως σύλλογος, δεν εξασφαλίζει τον Ερασιτέχνη για όλη τη χρονική διάρκεια της συμβάσεως, γεγονός που δημιούργησε εύλογη δυσαρέσκεια σε όλο το Δ.Σ.
Μετά ταύτα φυσικά αδυνατώ να υπογράψω, αλλά δεν μπορώ και να παρατείνω άλλο την παραμονή μου στο σύλλογο καθώς όπως ήδη δήλωσα στην τελευταία συνεδρίαση, ο ίδιος έχω ταλαιπωρηθεί και έχω εξαντλήσει κάθε διαπραγματευτική προσπάθεια με την αντισυμβαλλόμενη ΠΑΕ.

Ταυτόχρονα η απόφαση του Δ.Σ. για διορισμό τριμελούς επιτροπής, που θα χειριστεί το όλο ζήτημα, δίνει την ευκαιρία να υπάρξουν επιτυχέστερες των δικών μου διαπραγματεύσεις. Μέχρι σήμερα, παρότι είναι η τελευταία ημέρα, που όπως έχω ήδη προς πάσα κατεύθυνση ανεπίσημα δηλώσει, θα παραμείνω στην Προεδρία του συλλόγου για την εξυπηρέτηση της υπογραφής της συμβάσεως, δεν έχω καμία απολύτως ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ τα όσα ανεπίσημα πληροφορούμαι μόνο ανησυχία μου προκαλούν. Εύχομαι η επιτροπή να δρά συλλογικά, με πνεύμα ειλικρίνειας και καλοπιστίας, εφ΄ όσον φυσικά το ίδιο πνεύμα θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει και από πλευράς ΠΑΕ. Γνώμονας για όλους πρέπει να είναι το συμφέρον και η βιωσιμότητα όλου εν γένει του Παναθηναικού.

Με το πέρας της σημερινής ημέρας, εκτιμώντας ότι έχω πλέον ολοκληρώσει την προσφορά μου στο σύλλογο και επειδή η παραμονή μου σε αυτόν αφ΄ενός μεν ενδέχεται να παρακωλύει την πρόοδο των οριστικών συμφωνιών, αφετέρου δε μου δημιουργεί μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία με συνακόλουθη επιβάρυνση της υγείας μου, υποβάλλω την οριστική μου παραίτηση από τη θέση του Προέδρου και τη διοίκηση του σωματείου.

Ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό του συλλόγου για τη συνεργασία μας, αλλά περισσότερο τους φιλάθλους του ΠΑΟ για την αγάπη και εκτίμηση που επέδειξαν στο πρόσωπό μου.
Εύχομαι ολόψυχα στο Δ.Σ. καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του και στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, καλή τύχη στη μελλοντική του πορεία».

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης