Πιτίνο: «Πήγα στην Ελλάδα επειδή ήμουν στη μαύρη λίστα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 15:54
Πιτίνο: «Πήγα στην Ελλάδα επειδή ήμουν στη μαύρη λίστα»

Συνέντευξη στο «WFAN New York Sports Radio» παραχώρησε ο Ρικ Πιτίνο, αφού έγινε γνωστό πως η νέα σεζόν θα τον βρει στον πάγκο του Πανεπιστημίου Αϊόνα στο NCAA. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε για ποιο λόγο ήρθε στην Ελλάδα υπογράφοντας στον Παναθηναϊκό, ενώ υπογράμμισε πως δικαίως απολύθηκε από το Λούιβιλ, αν και αθώος, όπως δηλώνει, στην υπόθεση του σκανδάλου χρηματισμού παίκτη προς «επιστράτευση».

Αρχικά μιλώντας για το τέλος της συνεργασίας του με το Λούιβιλ τον Οκτώβριο του 2017, ο Ρικ Πιτίνο επισήμανε: «Κοιτώντας πίσω στο χρόνο, μου άξιζε να απολυθώ από το Λούιβιλ. Ήμουν αθώος για οποιοδήποτε αδίκημα; Ναι! Αλλά ήμουν ο ηγέτης και άξιζε να απολυθώ. Πρέπει να προχωρήσω μπροστά και πιθανότατα έμαθα περισσότερα».

Ως προς την απόφασή του να αποδεχτεί την πρόταση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο Ρικ Πιτίνο απάντησε: «Ήταν παράξενα επειδή βρισκόμουν στη μαύρη λίστα, εκτός μπάσκετ για 2,5 χρόνια. Όσο γινόταν η δίκη και αποδεικνυόταν πως ήμουν άμοιρος ευθυνών, όλα ήρθαν μαζί για μένα. Έπρεπε όμως να περιμένω 2,5 χρόνια για να ολοκληρωθεί η δίκη. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες άρχισαν τα τηλεφωνήματα από τις κολεγιακές ομάδες».

Στον τέλος, ο Αμερικανός τεχνικός αναφέρθηκε στην πρόταση από το Αϊόνα, την οποία αποδέχτηκε ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου: «Δεν έχω μεγάλο συμβόλαιο με το Αϊόνα. Νομίζω ότι μπορεί να καθαρογραφεί σε μία σελίδα. Μπορώ να σας πω τώρα πως το μόνο σχολείο που θα είχε την οικονομική άνεση με το buyout μου είναι το Φορτ Νοξ. Δεν νομίζω πως με το μπάι άουτ που έχω -και ντρέπομαι να σας πω το νούμερο επειδή είναι τρομακτικό- θα γίνει κάτι και σίγουρα το Αϊόνα θα είναι ο τελευταίος μου σταθμός! Σχεδόν γελάω με το νούμερο, είναι κωμικό. Βρίσκομαι στα καλύτερά μου όταν δουλεύω πάνω στην ανάπτυξη και ανάδειξη αθλητών. Εκεί ανήκω. Νιώθω απίστευτο ενθουσιασμό με το Αϊόνα. Θα είναι ο τελευταίος μου σταθμός. Ελπίζω να κάνουμε μία λαμπρή πορεία».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 16:08