Κι όμως! Δεν είναι μόνο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που περιμένει επίσημη απάντηση από τον Γιάννη Αλαφούζο στην πρότασή του για την αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Είναι και το ασιατικό κονσόρτσιουμ «Pan Asia» με έδρα την Ελβετία, που εκπροσωπεί ο Ταϊλανδός μεγιστάνας, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος έχει δώσει τελεσίγραφο στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού να απαντήσει στην πρότασή του έως τις 15 του Μάη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση εξαγοράς για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει επισήμως κατατεθεί στις 28 Μαρτίου στον κ. Αλαφούζο, δίχως ωστόσο να υπάρχει απάντηση και περιλαμβάνει:

Α) 13 εκατομμύρια ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο προσωπικά για την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ.

Β) 7,5 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» στο Κορωπί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γ) «Χάρισμα» των 7 εκατομμυρίων που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ μέσω της NOVA.

Δ) Άμεση επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες της ομάδας από το κονσόρτσιουμ.

Ο Πάιρο Πιεμπονγκσάντ είναι Ταϊλανδός επιχειρηματίας με τεράστια διαθέσιμα κεφάλαια και θεωρείται επιστήθιος φίλος με τον πασίγνωστο Ισραηλινό «Top Agent», Πίνι Ζαχάβι, με τον οποίο άλλωστε συνεχίζει ατύπως τη συνεργασία του στη βελγική Μουσκρόν.
O Ταϊλανδός μεγιστάνας, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ,
Ο Πιεμπονγκσάντ είχε ενεργό εμπλοκή στο τεράστιο «deal» εξαγοράς της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και στην αγοραπωλησία της αγγλικής Ρέντινγκ, στην οποία άλλωστε ήταν ενεργό μέλος μέχρι πρότινος όταν παραχωρήθηκε το 75% από τους Ταϊλανδούς σε Κινέζους.

Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπάρχει διάψευση για κάθε ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, πλην όμως η πρόταση είναι δεδομένη και κατατέθηκε στις 28 Μαρτίου, με τη διαφορά στις πρώτες επαφές να βρίσκεται σε ποσό ύψους 13 εκατομμυρίων ευρών που φέρεται πως απαιτεί ο Γιάννης Αλαφούζος.

Το θέμα ήρθε σήμερα στην επιφάνεια καθώς από το κονσόρτσιουμ εμφανίζονται έξαλλοι από τη μη απάντηση του Αλαφούζου και για αυτό το λόγο επανήλθαν σήμερα (16 Απριλίου) με νέα επιστολή στην οποία δίνουν τελεσίγραφο έως τις 15 Μαϊου.

Πηγή: sdna.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης