Σε καλό κλίμα η συνάντηση Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013, 14:42
Σε καλό κλίμα η συνάντηση Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου
Η συνάντηση μεταξύ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Γιάννη Αλαφούζου, αναφορικά με το μέλλον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, διεξήχθη μέσα σε πολύ καλό κλίμα και διήρκησε περίπου 20 λεπτά.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη μεταβίβαση των μετοχών της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Το ποσοστό που έχει στα χέρια του ο κ. Αλαφούζος φτάνει το 58% κάτι που σημαίνει πως αν το «deal» ολοκληρωθεί, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα έχει στα χέρια του το 63% των μετοχών της «πράσινης» ΠΑΕ, συνυπολογίζοντας το ποσοστό που διατηρεί ο πατέρας του.

Η… μπάλα θα πέσει πλέον στους δικηγόρους, οι οποίοι θα συνεχίσουν τη διαδικασία. Να σημειώσουμε ότι αν τα χρέη του Παναθηναϊκού αποδειχθεί ότι είναι κοντά στα 25 εκατ. ευρώ η εξαγορά της ΠΑΕ από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο θα προχωρήσει κανονικά.

Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέδωσε γραπτή δήλωση:


«Σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2013, στα Γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του κ.Αλαφούζου και εμένα, με επίκεντρο το καλό του Συλλόγου και μόνο.

Σκοπός της συζήτησης ήταν, να εκδηλώσω και επισήμως στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το ενδιαφέρον μου για ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια αναγέννησης της πράσινης ΠΑΕ.

Για αυτό και ζήτησα από τον κ. Αλαφούζο όλα τα απαραίτητα στοιχεία, οικονομικά και μη, προκειμένου να εξετάσω εάν και εφόσον υπάρχει γόνιμο έδαφος, ώστε να προχωρήσω αποφασιστικά και χωρίς δεύτερες σκέψεις, ύστερα βέβαια και από τη δική του σύμφωνη γνώμη.

Ο κ. Αλαφούζος συμφώνησε να μου αποστείλει το ταχύτερο δυνατόν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να προβώ μαζί με τους συνεργάτες μου σε όλες τις απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης αυτών των στοιχείων, θα είμαι έτοιμος να ανακοινώσω στο φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού, εάν πέραν της προσφοράς της οικογένειας Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να προβώ σε μια επίσης σημαντική επένδυση, στην ΠΑΕ αυτή τη φορά, με αποκλειστικό στόχο να δούμε τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή εντός και εκτός Ελλάδας.

Κάθε άλλη λύση τη θεωρώ ημίμετρο και για αυτό όταν και εάν θα το αποφασίσω, θα αφιερωθώ ολοκληρωτικά στην ΠΑΕ, όπως κάναμε τόσα χρόνια και με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με σκοπό να χτιστεί ακόμα μια δυναστεία, αυτή τη φορά ποδοσφαιρική!

Παρακαλώ όλες και όλους, φιλάθλους, παράγοντες και δημοσιογράφους, μέχρι τη στιγμή των επίσημων ανακοινώσεων, και με γνώμονα το καλό του Συλλόγου και μόνο, να χαμηλώσουν οι τόνοι.

Η συζήτηση για το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν προσφέρεται για φιέστες ούτε εντυπωσιασμούς. Και αυτό θα ήταν το τελευταίο που θα επιθυμούσα στην παρούσα φάση. Αυτό που με ενδιαφέρει τόσο εμένα όσο και τον κ. Αλαφούζο, που ομολογουμένως έχει αναλάβει ένα αρκετά δύσκολο έργο, είναι το αύριο του Συλλόγου.

Για το αύριο του Παναθηναϊκού, με σοβαρότητα και συναίσθηση της πραγματικότητας, θα μιλήσουμε ξανά όταν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Διευκρινήσεις από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο


Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αμέσως μετά τη γραπτή δήλωση που εξέδωσε κλήθηκε να δώσει διευκρινήσεις. Η φράση «θα αφοσιωθώ ολοκληρωτικά στην ΠΑΕ για δημιουργία δυναστείας» άφησε «μετέωρο» το μέλλον του στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Η φράση διευκρινίστηκε και όπως προκύπτει δεν υπάρχει καμία πρόθεση αποχώρησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

«Η ΠΑΕ απέκτησε ένα ισχυρό σύμμαχο»


Αμέσως μετά τη συνάντηση, αλλά και τη γραπτή τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τοποθετήθηκε για τη συνάντηση και ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας τόνισε ότι η ΠΑΕ βρήκε ένα ισχυρό σύμμαχο και μίλησε για τη συνάντηση, αλλά και το μέλλον των «πράσινων».

«Οι ξένοι θα πάρουν με απόλυτη μυστικότητα όσα στοιχεία θέλουν για να αποφασίσουν αν θα κάνουν την επένδυση. Είμαι ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη γιατί εμφανίζεται η πιθανότητα να επενδύσει μία σημαντική οικογένεια που έχει προσφέρει πολλά. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία είναι θεματοφύλακας και ανέλαβε να διασώσει τον Παναθηναϊκό, κάτι που έχει καταφέρει.

Πρέπει πρώτα να δούμε αν θα γίνει η επένδυση. Τα στοιχεία θα ελεγχθούν και θα εξεταστούν από ξένο επενδυτή που θα αποφασίσει αν κρίνει σκόπιμο να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να το αποφασίσει. Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί, η οικογένεια Γιαννακόπουλου μας στηρίζει και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε», είπε αρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος.

Για την επόμενη ημέρα ανέφερε: «Υπάρχει ένας ξένος επενδυτής, για να τον έχει επιλέξει ο κύριος Γιαννακόπουλος θα είναι καλός. Γνωρίζω περισσότερα απ' όσα σας λέω».

Όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, απάντησε: «Όχι, τα πράγματα θα ακολουθήσουν μια φυσιολογική πορεία. Δεν είναι κάτι που θα τελειώσει σε μερικές εβδομάδες. Τα πράγματα συνεχίζονται ακριβώς όπως είχαν πριν, μέχρι να έχουμε κάποια άλλη εξέλιξη».

Αναφορικά με την προείσπραξη από το συνδρομητικό κανάλι και αν αυτή υφίσταται, τόνισε: «Να σας υπενθυμίσω ότι με τη Nova ολοκληρώσαμε τη νέα συμφωνία πριν από 2 εβδομάδες. Οπότε δεν μπορούσαμε να έχουμε προεισπράξει. Είστε στο χώρο των μίντια και ξέρετε ότι συμβαίνει να προεισπράττονται έσοδα. Εμείς είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι από την κατάσταση του Παναθηναϊκού. Έχουμε τη Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και θεωρώ σωστό να ενημερώσουμε πρώτα τα μέλη της ΓΣ και μετά τους υπόλοιπους. Είμαστε πια πιο φειδωλοί γιατί η δημοσιοποίηση των οικονομικών μας στοιχείων κάνει κακό γιατί τα αξιοποιούν οι εχθροί μας».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τη συνέντευξη Τύπου, τόνισε: «Ρώτησα τον κύριο Γιαννακόπουλο εάν ήθελε να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου, αρνήθηκε ευγενικά. Ήταν συμπαθέστατος και έχω την αίσθηση ότι η ΠΑΕ απέκτησε ένα ισχυρό σύμμαχο που δεν είχε τόσο καιρό».

Τέλος ρωτήθηκε για τον οικονομικό έλεγχο: «Είναι λογικό ο ξένος επενδυτής να θελήσει να έχει τον έλεγχο της ομάδας, εφόσον θα βάλει τα χρήματα του. Πάντως, δεν πρόκειται να αποκαλύψω κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή δεν αισθανόμαστε ότι η ομάδα έχει ανάγκη από μεταγραφή. Ακολουθούμε το μοντέλο να προωθούμε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές με τη βοήθεια κάποιον έμπειρων. Βέβαια, εάν θελήσει ο νέος επενδυτής με τον κύριο Γιαννακόπουλο να συνδράμουν σε μία μεταγραφή, θα το δούμε. Συζητήθηκε κάτι τέτοιο. Τώρα εάν αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και θελήσουν μία νέα μεταγραφική πολιτική είναι άλλο θέμα. Ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα, όλοι είμαστε περαστικοί από αυτόν και τον υπηρετούμε. Εκτός από 2-3 ανθρώπους και τα 9.000 μέλη, κανένας άλλος δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό. Και είμαι χαρούμενος γιατί αυτή είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται σοβαρό ενδιαφέρον για τις μετοχές».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013, 15:33