Μια θέση ανάμεσα στα 40 μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κατέχει, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Guardian», ο παίκτης της Κ20 του Παναθηναϊκού, Λάζαρος Λάμπρου!

Ο «βενιαμίν» των 9 παικτών που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο με το «τριφύλλι» τον περασμένο Μάρτιο έχει ξεχωρίσει με την τεχνική κατάρτισή του και την έφεση στο σκοράρισμα κι έτσι επελέγη για το μεγάλο αφιέρωμα της πιο έγκυρης εφημερίδας στην Αγγλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σχετική λίστα συγκαταλέγονται αθλητές, που έχουν γεννηθεί το 1997 κι ανάμεσα σ’ αυτούς και ο γεννημένος στις 19/12/1997 Λάζαρος Λάμπρου.

Το κείμενο της εφημερίδας «Guardian»:

«Ο Λάμπρου βρέθηκε στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού έχοντας αναδειχθεί τρεις σερί χρονιές πρώτος σκόρερ των Πόντιων Κατερίνης στις ακαδημίες. Πέρυσι σημείωσε πάνω από 20 γκολ με την κ-17 της αθηναϊκής ομάδας, παίζοντας είτε ως φουνταριστός είτε λίγο πιο πίσω. Έχει σπουδαία αντίληψη και πάντα ψάχνει την τέλεια κάθετη πάσα, κυρίως με το δεξί πόδι του. Δεν φοβάται τα κόλπα και τα τρικ, παρότι αγωνίζεται κυρίως με παίκτες μεγαλύτερούς του σε ηλικία. Έχοντας εντυπωσιάσει με την ικανότητα και τις επιδόσεις στο σκοράρισμα, ο Γιάννης Αναστασίου του προσέφερε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Μάρτιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός Λάζαρος έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι γονείς του ζουν μόνιμα στην Κατερίνη και είναι και οι δύο δάσκαλοι φυσικής αγωγής. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία, μόλις, 5 ετών, στην ομάδα της πόλης του, την Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης. Η τεχνική του κατάρτιση και η ραγδαία εξέλιξη του, τον οδήγησαν στα 13 του χρόνια στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, μέσα από τη συνεργασία των Ποντίων με τις σχολές ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού». Επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε το Μάρτιο του 2014 σε ηλικία 16 χρονών και, πλέον, αγωνίζεται στην ομάδα Κ20 του Παναθηναϊκού.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης