Συνέντευξη στον Ιταλό δημοσιογράφο Τζανλούκα Ντι Μάρτζο, παραχώρησε ο Αντρέα Στραματσόνι, με αφορμή τη μετακίνησή του στην Τεχεράνη και το Ιράν για την Εστεγκλάλ, μιλώντας ανάμεσα σε άλλα για την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό:

«Πήγα στην Ελλάδα, μετά τις συγκρούσεις στο ντέρμπι μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, που έφερε ποινή τριών βαθμών. Ήμασταν πέμπτοι και τερματίσαμε δεύτεροι πίσω από τον άπιαστο Ολυμπιακό του Σίλβα», είπε ο 43χρονος Ιταλός προπονητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επόμενη σεζόν ήταν ακόμα καλύτερη. Αποκτήσαμε τους Λεντέσμα, Μέστο, Ιμπάρμπο και φέραμε την ομάδα πίσω στους ομίλους του Europa League μετά από καιρό. Τον Οκτώβριο ήμασταν πρώτοι. Δυστυχώς, οι οικονομικές δυσκολίες του συλλόγου και η αδυναμία να πληρωθούν ακόμα και οι μισθοί, οδήγησαν στην αποσυναρμολόγηση της ομάδας. Πέντε-έξι διεθνείς παίκτες διέκοψαν τα συμβόλαιά τους και εγώ έφυγα επίσης τον Δεκέμβριο. Η δεύτερη θέση του 2016, ωστόσο, παραμένει η καλύτερη του Παναθηναϊκού τα τελευταία εννέα χρόνια της κανονικής περιόδου. Και η Ευρώπη λείπει καιρό», πρόσθεσε.

Τώρα, ο Στραματσόνι θα επιχειρήσει το επόμενό του βήμα με μια νέα πρόκληση τέσσερις χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του: «Οι φίλαθλοι έχουν απίστευτο πάθος, ο σύλλογος έχει μια μεγάλη ιστορία. Είμαι έτοιμος για αυτήν την περιπέτεια, δύσκολη αλλά ταυτόχρονα συναρπαστική. Είμαι απλός άνθρωπος, αγαπώ το ποδόσφαιρο, στη διαδρομή μου, σίγουρα έκανα πολλά λάθη, αλλά χάρη σε καθένα από αυτά έχω γίνει καλύτερος προπονητής», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν πολλές διαφορές με τον δυτικό κόσμο. Ο πολιτισμός του Ιράν έρχεται από την περσική αυτοκρατορία, είναι μουσουλμανικής θρησκείας αλλά είναι διαφορετικός από τον αραβικό κόσμο, ίσως πιο παρόμοιος με την Τουρκία», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης