Με συνολική αφαίρεση έξι βαθμών απειλείται ο Παναθηναϊκός, με βάση το κατηγορητήριο του αθλητικού δικαστή της Super League για το ντέρμπι της Κυριακής (17/3) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» κλήθηκαν σε απολογία για την προσεχή Πέμπτη (21/3) με βάση το άρθρο 21 του ΚΑΠ, δηλαδή ως υπαίτιοι της διακοπής του αγώνα, άρθρο το οποίο προβλέπει μηδενισμό και αφαίρεση τριών βαθμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σε βάρος του «τριφυλλιού» ενεργοποιείται και το άρθρο 15, παρ. 4β του πειθαρχικού κώδικα, που αφορά είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο με σημαντικές φθορές ξένης περιουσίας ή και βιαιοπραγία κατά φυσικών προσώπων. Σε αυτή την περίπτωση, προβλέπεται «βαρύ» πρόστιμο και τιμωρία της έδρας, ενώ αν ο Παναθηναϊκός κριθεί ένοχος και για βιαιοπραγία, τότε κινδυνεύει με αφαίρεση επιπλέον τριών βαθμών.

Σε απολογία για την ίδια ημέρα κλήθηκαν επίσης οι ΠΑΕ Παναιτωλικός και ΠΑΟΚ, για τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Αγρίνιο, ο Ατρόμητος (για τον αγώνα με την ΑΕΚ), ο ΟΦΗ (για το παιχνίδι με το Λεβαδειακό) και ο Πανιώνιος (για το ματς με την Ξάνθη). Κλήση έλαβε επίσης και η ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς θα εκδικαστεί η εναντίον της πειθαρχική δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων.

   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης