Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λεωφόρο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι των «αιωνίων» μίλησε ο Ζέκα σε πορτογαλικό Μέσο, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η βόλτα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον αγωνιστικό χώρο του «Απόστολος Νικολαϊδης» αποτέλεσε πρόκληση για τους οπαδούς των «πράσινων».

«Την περασμένη εβδομάδα παίξαμε στην Κρήτη. Μας έφτυναν, μας πετούσαν αντικείμενα και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος έφυγε με ανοιγμένο κεφάλι από μια πέτρα. Είναι συνηθισμένες καταστάσεις. Πάντα στα ντέρμπι υπάρχει τεταμένη ατμόσφαιρα. Δεν δικαιολογώ τίποτα, οι καταστάσεις είναι σοβαρές. Υπήρχαν, όμως, κάποια πράγματα που μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βόλτα του προέδρου του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο πριν το παιχνίδι θεωρήθηκε πρόκληση και σίγουρα εάν δεν υπήρχε αυτό θα είχαν αποφευχθεί πολλά. Λόγω και της αντιπαλότητας των δύο ομάδων θεωρώ πως δεν έπρεπε να γίνει. Τέλος πάντων, όμως, δεν δικαιολογούνται όσα συνέβησαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του «τριφυλλιού».

Όσον αφορά στην απόφαση της διακοπής του πρωταθλήματος ο Ζέκα τόνισε: «Σαν αρχηγός έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τους οπαδούς μας. Από την Κυριακή δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους, αλλά είμαι σίγουρος ότι γνωρίζουν πως τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να επαναληφθούν. Το γήπεδο είναι μια διασκέδαση για πολλούς από αυτούς και δεν μπορούν οι λίγοι να την καταστρέφουν».

Τέλος ερωτηθείς για το αν επηρεάζει η οικονομική κρίση και φέρνει επεισόδια υπογράμμισε: «Η αλήθεια είναι πως εμείς οι ποδοσφαιριστές ζούμε κάπως απομονωμένοι, μακριά από τα μέρη όπου γίνονται οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις. Εγώ είμαι καλά στην Ελλάδα, ευτυχισμένος, έχω κερδίσει μια θέση στην ομάδα και αισθάνομαι προνομιούχος που βρίσκομαι σε ένα μεγάλο σύλλογο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης