Με το σκορ στο 1-1 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Παναιτωλικό, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Αγρινίου προηγήθηκε στο 21’ με τον Μοράρ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ζίβκοβιτς και να σκοράρει, ενώ οι Ακρίτες σημείωσαν το πρώτο τους γκολ στο πρωτάθλημα με πέναλτι του Γέντρισεκ στο 42’.
Μόλις στo 4΄ δημιουργήθηκε μια από τις ελάχιστες καλές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου. Ο Άργκους άφησε την μπάλα να περάσει, ο Γέντρισεκ μπήκε στη φάση αλλά καθυστέρησε να φέρει την μπάλα στο αριστερό, το σουτ κακό και χάθηκε η ευκαιρία.

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στο σκορ με τον Μοράρ στο 21΄ που αξιοποίησε λάθος του τερματοφύλακα Ζίβκοβιτς και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ για τους Αγρινιώτες. Ο Σέρβος γκολκίπερ δεν είδε σωστά και έστειλε την μπάλα στον αντίπαλο του, που σκόραρε ανενόχλητος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 41΄ η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι με το οποίο το παιχνίδι ήρθε στα ίσα. Ο Μπαξεβανίδης έκανε σέντρα, η μπάλα βρήκε το χέρι του Άργκους ψηλά και ο Έρικ Γέντρισεκ που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας στο 42΄.

Στο δεύτερο μέρος η γηπεδούχος Ξάνθη ανέπτυξε περισσότερο επιθετικά το παιχνίδι της και πίεσε για δεύτερο γκολ. Στο 56΄ ο Τσοκάνης ακούσια τροφοδότησε εντός περιοχής τον Γέντρισεκ, αυτός έκανε ωραίο και δυνατό σουτ αλλά ο Κυριακίδης αποτελεσματικά απομάκρυνε.

Ένα λεπτό αργότερα προσπάθεια του Λισγάρα σταμάτησε στο δοκάρι, ύστερα από κεφαλιά του Κασάδο. H φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 71΄. Από φάουλ του Κοβάσεβιτς η κεφαλιά του Γέντρισεκ ανάγκασε τον Κυριακίδη στην επέμβαση της αναμέτρησης, για να διώξει σε κόρνερ τον κίνδυνο για την εστία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ξάνθη συνέχισε να υπερέχει άκαρπα αλλά με τον Παναιτωλικό να κρατά αμυντική τακτική μέχρι τέλους του αγώνα. Λίγο πριν την εκπνοή ο Ζιβκοβιτς έσωσε την Ξάνθη από την ήττα, όταν απέκρουσε σωτήρια πέφτοντας στα πόδια του Καμαρά που μόλις είχε περάσει στον αγώνα.


Ξάνθη – Παναιτωλικός 1-1 (ΕΡΤ)

Γκολ: 21′ Μοράρ (Παναιτωλικός), 42′ πεν. Γέντρισεκ (Ξάνθη)
Ξάνθη – Παναιτωλικός 0-1 (21′ Μοράρ)
Ξάνθη – Παναιτωλικός 1-1 (42′ πεν. Γέντρισεκ)

Κίτρινες κάρτες: Καμαρά, Καντά, Μπαξεβανίδης – Άργκους

Κόκκινες κάρτες:


Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Κ. Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (79′ Ντε Λούκας), Κίκε, Σαρπόνγκ (64′ Κάστρο), Καντά (82′ Οκάν), Γέντρισεκ.

Παναιτωλικός:
Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Άργκους, Τσοκάνης, Έρικσον, Μάζουρεκ, Ντίας, Ουίλιαν (81′ Λουσέρο), Μάνα (46′ Λιάβας), Μοράρ (88′ Α. Καμαρά).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης