Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του ΠΑΟΚ από το Αγρίνιο, καθώς επικράτησε την Κυριακή με το ευρύ 3-0 του Παναιτωλικού, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με τον Πέλκα, διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Λημνιό στο 66′, με τον Άκπομ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα τρία λεπτά αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό το «τρίποντο» οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 34 βαθμούς και συνεχίζουν να συγκατοικούν στην πρώτη θέση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος συνέτριψε με 5-0 στην Τρίπολη τον τοπικό Αστέρα.

Στον αντίποδα, μετά τη σημερινή του ήττα ο Παναιτωλικός παρέμεινε στην τελευταία θέση με μόλις τέσσερις πόντους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ουσιαστικός και έφτασε στη νίκη χωρίς να κινδυνεύσει. Η ομάδα του Φερέιρα ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 7′, όταν ο Πέλκας, μετά την ωραία πλάγια συρτή σέντρα του Γιαννούλη και την ασθενή απόκρουση του Κνετ, δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά συνέχισε να είναι επιθετικός, εκμεταλλευόμενος την παθητική στάση των γηπεδούχων που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

Στο 16΄ ο Πέλκας, μετά από πάσα του Λημνιού, σούταρε αλλά αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας των Αγρινιωτών απέκρουσε. Η αντίδραση του Παναιτωλικού εκτονώθηκε με ένα δυνατό καλό σουτ του Μιμίτο στο 39΄ που δεν ανησύχησε τον Ζίφκοβιτς.

Στην επανάληψη και με τις αλλαγές που έκαναν οι δυο ομάδες ο ρυθμός δεν έπεσε και οι φιλοξενούμενοι σε ένα πεντάλεπτο «καθάρισαν» στο παιχνίδι.

Στο 66′ ο Λημνιός διπλασίασε τα τέρματά της ομάδας του, μετά την ωραία επιθετική ενέργεια του Άκπομ, που γύρισε την μπάλα εντός περιοχής. Τρία λεπτά αργότερα ο Βρετανός από δημιουργός έγινε σκόρερ, καθώς έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και με ωραίο δυνατό σουτ νίκησε τον Κνετ.

Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι κι έτσι ο «δικέφαλος» του Βορρά πήρε τη νίκη, συνεχίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλει για την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε την περυσινή σεζόν.

Κίτρινες: Σιόστεντ, Φυτόπουλος, Τσιγγάρας, Πέλκας, Μάτος,

Παναιτωλικός: (Μάκης Χάβος) Κνετ, Γιοβάνοβιτς, Ταχάρ, Μιμίτο, Αριγίμπι, Λουσέρο (25′ λ.τρ. Λιάβας), Φυτόπουλος (46′ Μπαϊροβιτς), Σανιά, Μαρσιάλ, Σιόστσεντ (59′ Τσιγγάρας).

ΠΑΟΚ: (Αμπελ Φερέϊρα) Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μάτος (79′ Βαρέλα), Μίσιτς, Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια, Λημνιός, Πέλκας (62′ Καντουρί), Σφιντέρσκι (62′ Ακπομ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης