Την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της Super League ανακοίνωσε ο Χρήστος Δάρας, έπειτα από την απόφαση της ΕΠΟ να απορρίψει το αίτημα της Λίγκας για τις ομάδες χωρίς αδειοδότηση, κάνοντας μάλιστα λόγο για πραξικοπηματική και κατευθυνόμενη ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Super League, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη οι ομάδες αποφάσισαν να εισηγηθούν στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να απαλειφθεί η ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών για τις ομάδες που δεν εξασφαλίζουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και με ψήφους 8-6, οι συμμετέχουσες ΠΑΕ αποφάσισαν ότι από τη νέα σεζόν (2020-21) δεν θα πρέπει να υφίσταται η ποινή του -6.

Ωστόσο αυτό το αίτημα της Super League έπεσε στο κενό, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη σημερινή (29/4) συνεδρίασή της αποφάσισε αντί για 6 να αφαιρούνται 3 βαθμοί από τις ομάδες που δεν θα λαμβάνουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε μεταξύ άλλων την οργισμένη αντίδραση του ισχυρού άνδρα του Πανιωνίου, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση της ΕΠΟ να μην δεχτεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ και να θεσπίσει ως ποινή για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ την αφαίρεση 3 βαθμών και την απαγόρευση μεταγραφών, παρά και την σύσταση του υπεύθυνου αδειοδότησης να μην ισχύσει για φέτος η αφαίρεση βαθμών, επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού προς την διοργανώτρια των πρωταθλημάτων και των αποφάσεων της.

Ως εκ τούτου, υποβάλλω την παραίτηση μου από αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, διαμαρτυρόμενος για την πραξικοπιματική και κατευθυνόμενη ενέργεια της ΕΠΟ, η οποία για πρώτη φορά αγνόησε τη σχετική εισήγηση της Σούπερ Λιγκ την οποία διαβίβασε ο πρόεδρος της.

Τελικά οι αποφάσεις που παίρνουμε κατά πλειοψηφία στη Σούπερ Λιγκ δεν παίζουν κανένα ρόλο για την ΕΠΟ και εντός μισής ώρας αλλάζουν. Προφανώς πρόκειται για κατευθυνόμενες αποφάσεις.

Παραίτηση του Κούγια από το working group

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για τον ίδιο λόγο παραιτήθηκε και ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας από το working group της Super League, που συστάθηκε με βασική μέριμνα την επανέναρξη του πρωταθλήματος με υγιείς συνθήκες, μετά την αγωνιστική παύση λόγω του κορωνοϊού.

Σε δήλωσή του ο ιδιοκτήτης της Λάρισας αναφέρει πως η αίτηση προς την ΕΠΟ για την αλλαγή των ποινών Αδειοδότησης υπεβλήθη μόλις χθες (28/4), υπογραμμίζοντας ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του Working Group δεν λύθηκε, ούτε έγινε προσπάθεια να λυθεί με αποτελεσματικό τρόπο έστω και ένα θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι το το working group συνθέτουν εκπρόσωποι των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ατρόμητου, ενώ σε αυτό συμμετείχε μέχρι σήμερα και η ΑΕΛ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης