Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Πανιώνιος.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επιβλήθηκε με 1-0 σκορ του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και αγκάλιασε την πρόκριση από τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε το ματς και έγειρε την πλάστιγγα της αναμέτρησης προς τη μεριά του «ιστορικού» το σημείωσε στο 17′ ο Καραμάνος.

Ανώτερος ήταν ο Πανιώνιος στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να ανοίξει το σκορ αλλά και να χάσει μερικές ακόμη σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 9′ από την πάσα του Βιγιάλμπα στον Μπακασέτα, ο τελευταίος σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασίου, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, το πλασέ του Καραμάνου απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Εργοτέλη, καθώς η μπάλα έσκασε μπροστά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νεοσμυρνιώτες άνοιξαν το σκορ στο 17ο λεπτό. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Αθανασίου έκανε λάθος εκτίμηση και ο Καραμάνος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Ηρακλείου. Το ημίχρονο τελείωσε με μία ακόμη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν ο Βιγιάλμπα έδωσε στον Μπακασέτα, το σουτ του τελευταίου από το ημικύκλιο της περιοχής, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Αθανασίου.

Ο Εργοτέλης προσπάθησε να ισορροπήσει κάπως τη ροή του αγώνα, ωστόσο ο Πανιώνιος φάνηκε πιο πειθαρχημένος, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί άμεσα. Στο 66` το σουτ του Αυγενικού απέκρουσε ο Παπαδόπουλος, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Μάνου πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου.

Κίτρινες:
Άλλα – Καθάριος, Βιγιάλμπα, Μπακασέτας, Αργυρόπουλος

Εργοτέλης (Σταύρος Λαμπράκης)
: Αθανασίου, Ρέντζας, Πίτσος, Άλλα, Κούτρης, Αυγενικού, Κούρτι, Φουκαράκης, Δωματάς (23` λ.τ. Κυριακόπουλος), Μάνος, Γαρεφαλάκης (83` Καμαρά).

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Καθάριος, Καραμάνος, Μπρούνο Χαλκιαδάκης (88` Κόρμπος), Τασουλής, Βιγιάλμπα (63` Μασούρας), Μπακασέτας (63` Ανσαριφάρντ), Σιώπης, Ρισβάνης, Οικονόμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης