Ο Πανιώνιος αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι με τον Άρη, κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» του στο πρωτάθλημα της Super League.
Πιο συγκεκριμένα ο «ιστορικός» επιβλήθηκε 1-0 των «κιτρινόμαυρων» το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη, για την 6η αγωνιστική, καταφέρνοντας έτσι να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι το σημείωσε ο Ντομίνγκες στο 41΄. Στην αντίπερα όχθη αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι πάντως έχουν 12 βαθμούς στο ενεργητικό τους και παραμένουν κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος δημιούργησε τρεις καλές φάσεις και στη μία από αυτές σκόραρε σε αντίθεση με τον Άρη που δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός.
Μόλις στο 2′ ο Μασούρας βρήκε στην περιοχή τον Σπιριντόνοβιτς, αλλά το πλασέ που έκανε έφυγε άουτ, ενώ στο 14΄ και πάλι ο ίδιος παίκτης έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κουέστα.
Στο 41ο λεπτό πάντως η εστία του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων παραβιάστηκε τελικά, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ντομίνγκες πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα διχτυα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε πιο δυνατά κι έγινε περισσότερο επιθετικός, ενώ ο Πανιώνιος έδωσε χώρο στο γήπεδο για να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.
Στο 58΄ οι δύο ομάδες δημιούργησαν από μία καλή ευκαιρία, αφού πρώτα ο Ντουρμισάι για τους γηπεδούχους έκανε το σουτ πάνω από την εστία του Κουέστα και αμέσως μετά ο Γιουνές για λογαριασμό των φιλοξενούμενων έστειλε την μπάλα με σουτ επίσης άουτ.
Ο Άρης πίεσε για να ισοφαρίσει και στο 68΄ κεφαλιά του Γιουνές από κόρνερ του Ματίγια, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα σε εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Κότνικ, χωρίς να καταφέρει κάποιος επιθετικός να τη στείλει στα δίχτυα.
Η ομάδα του Ερέρα συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-1, όταν μόνος μέσα στην περιοχή απέναντι στον Κότνικ, ο Ματέο Γκαρσία αιφνιδιάστηκε και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Κίτρινες: Μασούρας, Κεϊτά, Κούρντι, Μανθάτης / Ματίγια

Πανιώνιος (Ζοζέ Ανιγκό):
Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κεΐτά, Τσιλούλης (83΄) Σταυρόπουλο, Κόρμπος (87΄ Οικονομίδης), Σπιριντόνοβιτς (75΄ Μανθάτης), Μασούρας, Ντουρμισάι.

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης (56΄ Κωνσταντινίδης), Δεληζήσης, Μάβραϊ, Μενέντες, Ματίγια (78΄ Μαρτίνες), Σιώπης, Μπάσα (46΄ Σόουζα), Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Ματέο Γκαρσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης