Σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού πέτυχε ο Πανιώνιος κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Παναγόπουλου επιβλήθηκε το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη με 2-0 σκορ του ΠΑΟΚ, ο οποίος προβλημάτισε σε ακόμη ένα παιχνίδι με την απόδοσή του, βλέποντας παράλληλα την απόστασή του από την κορυφή να αυξάνεται στους 11 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αραβίδης άνοιξε το σκορ για τον «ιστορικό» μόλις στο 6ο λεπτό, ενώ ο Λάζνικ, ο οποίος ήταν ο δημιουργός του πρώτου γκολ, διπλασίασε τα τέρματά της ομάδας του. Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ είχε ο Αθανασιάδης στο 12ο λεπτό.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Πανιώνιο, καθώς το συγκρότημα του Παναγόπουλου ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ αρκετά νωρίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα ο ιστορικός πήρε… κεφάλι στο σκορ στο 6ο λεπτό, όταν ο Λάσνικ εκτέλεσε το φάουλ και ο Αραβίδης, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚι με κοντινή προβολή «νίκησε» τον Γλύκο, κάνοντας το 1-0.

Αυτό το γκολ αφύπνισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άρχισαν να πιέζουν τον Πανιώνιο και έφτασαν μία ανάσα από το 1-1 στο 12ο λεπτό.

Μετά από σέντρα και φοβερό γυριστό σουτ του Αθανασιάδη, ο Ανέστης απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Στη συνέχεια ο Πανιώνιος είχε ένα δίλεπτο «φωτιά».

Στο 22΄ ο Λάσνικ βγήκε απέναντι στον Γλύκο από πλάγια θέση, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από την εστία, ενώ ένα λεπτό αργότερα, μετά από ατομική ενέργεια του Κολοβού, ο παίκτης του Πανιωνίου επιχείρησε το σουτ, το οποίο ανάγκασε τον Γλυκό να πραγματοποιήσει εξαιρετική απόκρουση.

Στο 35΄ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να χάσει σημαντική ευκαιρία. Ο Λούκας έκανε το παράλληλο γύρισμα και η μπάλα έφτασε στα πόδια του Κατσουράνη, ο οποίος είδε την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία, έπειτα από την παρέμβαση του Αυλωνίτη. Στο 45΄ μετά από νέο γύρισμα του Λούκας, ο Αθανασιάδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για την προβολή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την υπεροχή και πίεζε την άμυνα των γηπεδούχων, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους «κυανέρυθρους».

Στο 58΄ ο Ανέστης αναγκάστηκε να κάνει τρομερή επέμβαση, προκειμένου να σταματήσει την κοντινή προβολή του Σπυρόπουλου.

Και όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες, αλλά το τέρμα ήρθε από την άλλη πλευρά. Ο -δημιουργός του πρώτου τέρματος- Λάσνικ, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους και σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη.

Από εκεί και ως το τέλος του αγώνα, οι ευκαιρίες ήταν μηδαμινές, καθώς οι «κυανέρυθροι» αμύνονταν μαζικά, οι παίκτες του «δικεφάλου» του Βορρά αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων και το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, που φέρνει τους Θεσσαλονικείς 11 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-0

Γκολ: 6′ Αραβίδης, 61′ Λάζνικ

Κίτρινες: Λάζαρ (ΠΑΟΚ), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Μητρόπουλος (Πανιώνιος)

Δοκάρια: 12′ Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)

Πανιώνιος (Κώστας Παναγόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός (70′ Ντούνης), Παντίδος, Κουλουχέρης, Λάζνικ (80′ Μπούζας), Αραβίδης, Γιάννου (63′ Μητρόπουλος)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λούκας, Στοχ (71′ Σαλπιγγίδης), Βίτορ, Σπυρόπουλος (59′ Λίνο), Λαζάρ (59′ Mάρτενς), Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Κίτσιου

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης