Την αισιόδοξη προοπτική πως η ομάδα του έχει όλες τις προϋποθέσεις να φθάσει στην πρόκριση ανατρέποντας το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα, εξέφρασε με τις δηλώσεις του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα, στην σημερινή συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας (29/8, 20:00, PAOK TV) στο πλαίσιο των play off του Europa League. Ο Πορτογάλος τεχνικός είπε πως αυτή την στιγμή η σλοβακική ομάδα έχει ένα μικρό προβάδισμα από τη νίκη της στον πρώτο αγώνα, αλλά πλέον έρχεται το «δεύτερο ημίχρονο» των δυο αναμετρήσεων.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των «ασπρόμαυρων»:

Για τα «φθηνά» γκολ που δέχεται η ομάδα στα ως τώρα παιχνίδια της: «Για εμάς το σημαντικό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για την δουλειά μας, γιατί στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι βέβαιο. Το μοναδικό σίγουρο είναι ότι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για την πρόκριση. Νομίζω είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Το μοναδικό που απαιτώ από τους ποδοσφαιριστές μου είναι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για το αν συμμερίζεται την φράση «τους τελικούς δεν τους παίζεις αλλά τους κερδίζεις»: «Εμείς γνωρίζουμε τι θέλουμε. Έχω καταστρώσει το πλάνο μου, αλλά το σημαντικό είναι τι θα συμβεί στο γήπεδο. Και ο αντίπαλος έχει την θέληση να περάσει. Το πιο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Δεν με ενδιαφέρει για τους βαθμούς και την Ελλάδα, αλλά για τον ΠΑΟΚ. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο έχουμε τις προϋποθέσεις να περάσουμε παίζουμε στο γήπεδο μας και θέλω να πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Για το γεγονός πως η Σλόβαν έρχεται για δύο αποτελέσματα άρα έχει και με την γλώσσα των αριθμών ένα προβάδισμα: «Ναι έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα, ωστόσο έχουμε το δεύτερο ημίχρονο στην έδρα μας. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα όριά μας από την αρχή μέχρι το τέλος για να πάρουμε την πρόκριση».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να αυξήσει την διάρκειά του στο θέμα του πρέσινγκ, αλλά και για τον κορμό της ομάδας στον οποίο μπήκαν την περασμένη Κυριακή άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές: «Εμείς υπολογίζουμε σε όλους τους παίκτες, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει ένας παίκτης να είναι καλός σε όλους τους τομείς. Δεν διαχωρίζω τους τομείς φυσικής κατάστασης ή τεχνικής είναι όλα μαζί, γιατί για εμένα το πιο σημαντικό είναι να μην κάνουμε αβίαστα λάθη. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι πως μπορεί να τα έχεις κάνει όλα σωστά και ο αντίπαλος με μια φάση να σκοράρει. Εγώ όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ κατάλαβα πως οι φιλοσοφίες μας ταιριάζουν, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ μια ομάδα δικιά μου να παίζει με αντεπιθέσεις. Θα παίξουμε το πλάνο μας κόντρα στην Σλόβαν, η οποία παίζει με μεταβιβάσεις, όμως θα προσπαθήσουμε να τους εμποδίσουμε».

Για το ενδεχόμενο της παράτασης και αν ο ΠΑΟΚ έχει την φυσική κατάσταση να αντέξει: «Δεν θέλω να μπω σε αυτό το κομμάτι και πάλι τα είπα παραπάνω. Γιατί ποδόσφαιρο παίζεις κυρίως με το μυαλό. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε αυτό που πρέπει και αν έρθει η παράταση θα τα καταφέρουμε».

Για τους παίκτες που δεν βρίσκονται μέχρι στιγμής στα βασικά πλάνα και το γεγονός πως μέχρι στιγμής υπάρχει ένα βασικός κορμός: «Από την ομάδα που κατέκτησε πέρσι το νταμπλ πόσα χρόνια ήταν μαζί στην ενδεκάδα; Ήταν σίγουρα μια τριετία μαζί. Θα κοιτάξουμε να παίζει στην αρχή ο κορμός που έπαιξε στα τρία πρώτα παιχνίδια και σιγά-σιγά να μπούνε και οι υπόλοιποι. Ο Σφιντέρσκι για παράδειγμα πέρσι δεν έπαιξε βασικός. Δεν αξίζει να σπαταλάνε ενέργεια οι παίκτες όπως να διαμαρτύρονται στον διαιτητή. Θα πρέπει να ακολουθούν το πλάνο και η νίκη θα έρθει. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το αυριανό παιχνίδι και για τον σύλλογο και για τους παίκτες, αλλά και κατ’ επέκταση για την Ελλάδα».