Με επίσημη θέση του ο ΠΑΟΚ καταφέρθηκε εναντίον του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε για την τιμωρία του δικεφάλου του Βορρά (μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για ρίψη κροτίδων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό).

Αναλυτικά η θέση του συλλόγου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με σημερινές του δηλώσεις ο κ. Βρούτσης, συνεχίζει εμμονικά να προκαλεί την νοημοσύνη μας. Μίλησε κροτίδες που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι εκθέσεις αναφέρονται σε άναμμα – πυροδότηση και όχι σε ρίψη. Ίσως θεωρεί αξιόπιστη την μαρτυρία ενός οπαδού αντίπαλης ομάδας, καταργώντας τις εκθέσεις της αστυνομίας και του παρατηρητή.

Η προκατάληψη και η εμπάθεια του έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη, όταν αναφέρθηκε επιλεκτικά σε θύματα οπαδικής βίας, ”ξεχνώντας” τον Νάσο Κωνσταντίνου. Θα τον συμβουλεύαμε να μην υπακούει τυφλά τις ”συμβουλές” του Βαγγέλη Μπραουδάκη, εκτός αν στόχος του είναι να ξεπεράσει τον προκάτοχό του, που δικαιωματικά κατέκτησε τον τίτλο του πιο ανίκανου υπουργού όλων των εποχών».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στην τιμωρία του δικεφάλου του Βορρά, τονίζοντας ότι «το γήπεδο του ΠΑΟΚ το έκλεισαν οι κροτίδες, δεν το έκλεισε η ΔΕΑΒ»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Σέβομαι, τιμώ και σηκώνω ψηλά την εικόνα του ΠΑΟΚ, είναι μια ιστορική, μοναδική ομάδα, που έχει γράψει ιστορία και θα γράψει ιστορία. Δεν το έκλεισε το γήπεδο του ΠΑΟΚ η ΔΕΑΒ, το έκλεισαν οι κροτίδες. Έπεσαν τρεις κροτίδες, ο νόμος είναι σαφής, η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι συγκεκριμένη.

Η Αστυνομία και ο παρατηρητής έκαναν φύλλα ελέγχου, στα οποία περιγράφουν πως έπεσαν τρεις κροτίδες και αντικείμενα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να απομονώσουμε και να θέσουμε στο περιθώριο αυτά τα στοιχεία.

Tα τέσσερα παιδιά, Φιλόπουλος, Λυγγερίδης, Κατσούρης, Καμπανός, σκοτώθηκαν έξω από τα γήπεδα, λόγω παραβατικής συμπεριφοράς και φανατισμού που καλλιέργησαν άτομα μέσα στα γήπεδα.

Εκεί εκκολάπτεται η βία», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ για τις κάμερες είπε πως θα μπουν μέχρι και την είσοδο των αποδυτηρίων των ομάδων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης