Τις εντυπώσεις του για το πρώτο διάστημα της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, μετέφερε με δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Kurier» ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Χιουμπ Στέφενς.

Ο Ολλανδός προπονητής μίλησε για το πρωτάθλημα που θέλουν όλοι αλλά και για ό,τι αφορά τον ίδιο σε μια νέα συνεργασία που μόλις ξεκίνησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος μέρος της συνέντευξης που πήρε ο Αυστριακός δημοσιογράφος Στέφαν Μπλούμενσταϊν αφορά την Σάλτσμπουργκ, την συνεργασία του Στέφενς με την Αυστριακή ομάδα, αλλά και σχόλιά του για την τωρινή της κατάσταση, ωστόσο το μεγάλο ενδιαφέρον είναι στα όσα είπε για την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ.

Aναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την απόφασή του να έρθει αυτή την δύσκολη εποχή στην Ελλάδα: «Είχα προτάσεις από Γερμανία, Τουρκία, Κίνα, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος μέχρι τώρα από την απόφασή μου να έρθω στον ΠΑΟΚ. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πολύ ωραία πόλη».

Για το γεγονός ότι ως ένας από τους υψηλότερα αμειβόμενους προπονητές, επέλεγε να δουλέψει στην Ελλάδα με τα τόσα προβλήματα: «Δεν νομίζω ότι είμαι από τους υψηλότερα αμειβόμενους προπονητές. Οι ποδοσφαιριστές είναι καλά αμειβόμενοι, αλλά αυτό ισχύει και στην Αυστρία, αλλά και στην Γερμανία. Υπάρχουν επίσης και τενίστες, όπως και αθλητές άλλων αθλημάτων, που αμείβονται πολύ καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχω εργαστεί για χρόνια με την οικονομική κοινότητα, συζήτησα όλες τις πιθανότητες με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, φυσικά και τα χρήματα έχουν σχέση, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν μεγάλες φιλοδοξίες στην ομάδα και επιθυμία για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Κι αυτό είναι κάτι που το έδειξαν και οι φίλαθλοι. Υπήρχαν 12.000 στην πρώτη μας προπόνηση στο γήπεδο. Δημιούργησαν μία απίστευτη ατμόσφαιρα. Ήταν κάτι φανταστικό. Αυτή μου η απόφαση είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που πήρα όταν πήγα στη Σάλτσμπουργκ. Τώρα αποφάσισε να ζήσω έντονα συναισθήματα σε μία άλλη χώρα».

Για το αν σκέφτεται ότι είναι μεγάλος σε ηλικία για προπονητής: «Όταν αισθανθώ ότι δεν μπορώ πλέον να βοηθήσω τους παίκτες θα σταματήσω. Αλλά ακόμη δεν αισθάνομαι κάτι τέτοιο. Προσπαθώ να εξελίσσω την δουλειά μου κι όταν βλέπω ότι σε μία ομάδα που δούλεψα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν κάποια πράγματα που έκανα, αυτό είναι σημαντικό. Στον ΠΑΟΚ έχω φέρει νέα στοιχεία. Αν αυτό γίνει αποδεκτό από τον σύλλογο και έχει αποτέλεσμα σε μερικά χρόνια –δεν έχει σημασία εάν θα είμαι εγώ προπονητής ή όχι- τότε θα είμαι ικανοποιημένος. Είναι καλό οι νέοι προπονητές να παίρνουν ευκαιρίες, αλλά η εμπειρία είναι ένας θησαυρός».

Για την κλήρωση που προτιμά στα προτιμά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Ότι είναι να έρθει, ας έρθει. Δεν σκέφτομαι κάτι που θα έρθει μετά, αυτή την στιγμή είμαι αφοσιωμένος στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ».

Για την δύσκολη δουλειά του προπονητή: «Το καλύτερο πράγμα που μπορεί κάνει κανείς είναι να παίζει ποδόσφαιρο και το δεύτερο καλύτερο να είναι προπονητής. Απολαμβάνω αυτό που κάνω, η δουλειά μου, το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου και όταν σταματήσω να το αισθάνομαι έτσι, θα ψάξω να βρω κάτι άλλο να κάνω».

Για το αν διατηρεί ακόμη επαφές με την Σάλτσμπουργκ: «Φυσικά και διατηρώ, με αρκετούς ανθρώπους. Είναι φυσιολογικό για ένα μέρος όπου έχεις δουλέψει. Μιλάω κάθε μέρα με κάποιον από το Σάλτσμπουργκ».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης