Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 σκορ από τη Ζίμπρου την Πέμπτη στο Κισινάου, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League και πλέον καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ στον επαναληπτικό της Τούμπας, προκειμένου βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, στον πρώτο επίσημο αγώνα της για τη φετινή σεζόν, είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 36ο λεπτό, όταν ο Κατσικάς σημάδεψε το δοκάρι των γηπεδούχων, ωστόσο εν τέλει «λύγισε» στην έδρα των Μολδαβών, δεχόμενος το γκολ στο 79ο λεπτό από τον Μπούργκιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O «δικέφαλος» του Βορρά είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, καθώς και τις ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ, τη στιγμή που η Ζίμπρου πρόσεχε περισσότερο τα μετόπισθέν τους, χωρίς να μπορέσει να φανεί με αντεπιθέσεις απειλητική μπροστά στα καρέ του Γλύκου.

Κορυφαία φάση για τον ΠΑΟΚ ήταν το δοκάρι στο 36′ σε κεφαλιά του Κατσικά, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μακ. Αρκετά νωρίτερα (5’), δυνατό σουτ του Κίτσιου έδιωξε σε κόρνερ ο Ρούσου, ενώ με όμοιες προσπάθειες (38’, 44’) ο Μακ έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν τις πρώτες τους επισκέψεις στα καρέ των «ασπρόμαυρων», απειλώντας αρχικά με δύο σουτ: το πρώτο στο 52’ με τον Σπατάρου, που κατέληξε άουτ και το δεύτερο στο 69’, με τον Κλίμοβιτς, που μπλόκαρε ο Γλύκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση, οι Μολδαβοί, όμως, δεν εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα στο 79’’ με τον Μπουργκίου.

Ο τελευταίος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των παικτών του ΠΑΟΚ και με κεφαλιά, μετά από κόρνερ, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Στο 90’ η Ζίμπρου έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Αλεξέεφ, ο οποίος με σουτ στην κίνηση σημάδεψε το δοκάρι.


Ζίμπρου-ΠΑΟΚ 1-0

Γκολ: 80′ Μπούργκιου 

Κίτρινες: Μαντούρο (ΠΑΟΚ)

Κόκκινες:

Δοκάρια: Κατσικάς (36′, ΠΑΟΚ)

Ζίμπρου (Κουμπάρεφ): Ρούσου, Μπουργκίου, Ερχάν, Κλίμοβιτς, Πάβλιουτσεκ, Αμανί (69’ Αλεξέεφ), Βρεμέα, Γκρόσου, Τσετίν (82’ Ντιαλό), Τζαρντάν, Σπατάρου (61’ Βισνάκοφς)

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου (78’ λ.τρ. Σπυρόπουλος), Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρατς, Τζιόλης (67′ Περέιρα), Μαντούρο, Κάτσε, Μακ (67′ Μάρτενς), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης