Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, τιμωρία της έδρας της για δύο αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ επεβλήθη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιθύνοντες του συλλόγου της Θεσσαλονίκης έχουν δυνατότητα έφεσης. Η ποινή αφαίρεσης των βαθμών για τον ΠΑΟΚ θα ισχύσει στα πλέι οφ της Super League, όπως και η τιμωρία της έδρας του (θα την εκτίσει στα ματς με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στον δικέφαλο του Βορρά -όπως και στον ΠΑΟ- έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και δεδομένου ότι είναι υπότροπος υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ακόμη μεγαλύτερη ποινή.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δέχεται εν μέρει την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την πράξη που αναφέρεται στο σκεπτικό.

Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα αυτή, κατά τα λοιπά. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) πειθαρχική χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, β) ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, γ) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα (ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 16/4).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης