Με άδεια τα χέρια έφυγε το Σάββατο από το Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ, καθώς ηττήθηκε με 2-0 σκορ από τον Παναιτωλικό, λίγες ημέρες πριν τον επαναληπτικό με τη Σάλκε στην Τούμπα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στο νέο πρωτάθλημα της Super League για την ομάδα του Χάβου, που αγωνίσθηκες χωρίς θεατές λόγω τιμωρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκορ για τους Αγρινιώτες άνοιξε ο Μπόγιοβιτς (27`), ενώ ο Μελισσάς (45`) διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στο 86` ο Καμαρά κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κίτσιου, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιό δυνατά και προσπάθησαν να απειλήσουν τον ΠΑΟΚ. Εντούτοις η πολύ καλή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων, δεν επέτρεπε να περνά η μπάλα στην περιοχή τους κι έτσι τα μακρινά σουτ που επιχείρησαν -κυρίως- ο Μπόγιοβιτς και ο Θεοδωρίδης ήταν «εύκολη λεία» για τον Χακόμπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε, αλλά δεν κατάφερε να γίνει ουσιαστικός με αποτέλεσμα η μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στο 27ο λεπτό, Κάτσε και Βίτορ προσπάθησαν να παίξουν κάθετα έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού, ο Κούσας έδιωξε την μπάλα και στην αντεπίθεση, ο Μπόγιοβιτς βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χακόμπο και δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει, δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε ν΄αντιδράσει αλλά δεν κατάφερε κάτι σημαντικό, με εξαίρεση μια φάση στο 43` όπου ο Μελισσάς πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα προ των Νέτσιντ και Ολίσε.

Αντ΄αυτού, στο 45ο λεπτό, ο Θεοδωρίδης σέντραρε από τα δεξιά, ο Μελισσάς βρήκε την μπάλα ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ «γράφοντας» το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Στέφενς έριξε στον αγώνα του Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη, σε μία προσπάθεια να κάνει πιό επιθετική την ομάδα του και ο νεαρός επιθετικός είχε ένα καλό σουτ στο 56` που απέκρουσε δύσκολα ο Μπρακάλι.

Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον ΠΑΟΚ, ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα και προσπαθώντας να εκμεταλλευθούν τις αντεπιθέσεις και με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να κρατήσουν μακρυά από την εστία του Μπρακάλι τους επιθετικούς των «ασπρόμαυρων».

Μάλιστα, στο 77` ο Ζούνιορ έβγαλε τετ-α-τετ τον Καμαρά που σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Χακόμπο απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ.

Κι ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να μειώσει, σε άλλη μία αντεπίθεση (86`), ο Καμαρά ανετράπη από τον Κίτσιου, ο Βοσκάκης έδειξε πέναλτι, αλλά ο έμπειρος άσος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στην επόμενη φάση και σε κόρνερ του Στοχ, ο Αθανασιάδης έπιασε κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου, δεν δυσκολεύθηκαν να διατηρήσουν τα κεκτημένα, φτάνοντας στην πρώτη τους νίκη στη Super League. Ένα αποτέλεσμα απόλυτα δίκαιο, αφού οι γηπεδούχοι έπαιξαν με περισσότερο πάθος, ενώ οι παίκτες του Στέφενς είχαν το μυαλό τους στη ρεβάνς με τη Σάλκε που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στην άδεια από φιλάθλους, Τούμπα.

Κίτρινες: Σίλβα, Μπόγιοβιτς – Νέτσιντ, Βίτορ, Τζιόλης, Αθανασιάδης, Κίτσιου

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Κούσας, Καμαρά (+90΄ Μύγας), Μελισσάς, Θεοδωρίδης (70` Γοδόϊ), Σίλβα, Γκάλο, Μπακάκης, Ιωάννου, Μπόγιοβιτς (78` Παπουτσογιαννόπουλος), Μπελόν.

ΠΑΟΚ (Χούουμπ Στέφενς): Χάκομπο, Σκόνδρας, Λούκας, Στοχ, Βίτορ, Τζιόλης (68` Γεωργιάδης), Κάτσε, Λόπεθ, Νέτσιντ (46` Αθανασιάδης), Κίτσιου, Ολίσε (46` Σαλπιγγίδης).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης