Συνέντευξη στην αγγλική εφημερίδα «The Sun» παραχώρησε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μία ομάδα», δηλώνοντας παράλληλα εντυπωσιασμένος από τη φιέστα που έκανε ο «δικέφαλος» του Βορρά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άγγλος επιθετικός στην εφημερίδα «The Sun»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κατάκτηση του τίτλου χωρίς ήττα: «Γίναμε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα στην Ελλάδα μετά τη σεζόν 1963-64, αλλά και η πρώτη ομάδα εκτός Αθηνών έπειτα από 31 χρόνια που κατακτάει τον τίτλο, σε έναν θρίαμβο. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μία ομάδα. Όλοι είναι ΠΑΟΚ. Δεν μιλάμε απλώς για ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ. Λένε πως ο ΠΑΟΚ είναι θρησκεία και η ζωή τους. Υπάρχει μεγάλη ιστορία μεταξύ των ομάδων των Αθηνών και του ΠΑΟΚ και γενικά είναι κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο. Στη Θεσσαλονίκη λένε πως ο ΠΑΟΚ είναι εναντίον όλων. Έπρεπε να κατακτήσουμε και πέρυσι το πρωτάθλημα, αλλά κανείς δεν ήθελε να το πετύχει ο ΠΑΟΚ. Πέρυσι συνέβησαν κάποια περιστατικά, που μας υποχρέωσαν να ξεκινήσουμε τη σεζόν με -2 βαθμούς».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Συναντιέται πάντα μαζί μας πριν από κάθε παιχνίδι. Είναι σαν μία ταινία. Έρχεται μαζί με την ασφάλειά του και δύο μεταφραστές, οι οποίοι μεταφράζουν τα ρώσικα σε ελληνικά και αγγλικά. Είναι ένας θρύλος. Αυτά που κάνει για τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης είναι εκπληκτικά».

Για τη φιέστα του πρωταθλήματος: «Ήταν τρελό. Δεν είχα δει ποτέ στην Ευρώπη ή κάπου αλλού κάτι παρόμοιο. Ετοίμασαν μία γιγαντιαία γιορτή στο γήπεδο, με όλους τους παίκτες να βγαίνουν σε αυτό. Υπήρχαν πρώην ποδοσφαιριστές, γιγαντοοθόνες, πυροτεχνήματα, πυρσοί, όλοι οι οπαδοί βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Μετά, μπήκαμε σε ένα λεωφορείο και πήγαμε στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από οπαδούς μας. Όλοι είχαν πυρσούς, τους αγαπάνε πολύ εδώ. Θα είναι δύσκολο να ξεπεράσουμε αυτήν την τρελή γιορτή. Πραγματικά ήταν τρελοί πανηγυρισμοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Ήταν στενάχωρο το γεγονός ότι ο τελικός έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Αλλά αυτό συνέβη εξαιτίας της ιστορίας βίας μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Υπήρχαν μόνο οικογένειες και δημοσιογράφοι και πάλι υπήρξε πρόβλημα».

Για το ενδεχόμενο να σκοράρει εναντίον της Άρσεναλ: «Πάντα λέω πως θα μου άρεσε πολύ να επιστρέψω στο Emirates, ανεξάρτητα από το αν παίζω για την Άρσεναλ ή εναντίον της, και να σκοράρω. Τώρα θα ήθελα να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Άρσεναλ. Αυτό θα ήταν το όνειρό μου».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης