Του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη
 
Σε γνήσιο παραδοσιακό κρητικό γλέντι βρέθηκε προ ημερών ο Κλάους Αθανασιάδης.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ την περασμένη Παρασκευή αποφάσισε να διασκεδάσει υπό τους ήχους της λύρας του Ανδρέα Μανωλαράκη στην γιορτή κρασιού, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στα Χανιά και δη στο χωριό Βούβες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διασκέδαση είχε φτάσει στα ύψη με τον διεθνή ποδοσφαιριστή να κάθεται στο τραπέζι του και να θαυμάζει αυτούς που χόρευαν.

Λογάριαζε πάντως χωρίς τον… Ιάκωβο. Ο λόγος για έναν μικρό θαυμαστή του, ο οποίος τον πλησίασε και δεν του ζήτησε αυτόγραφο, λέγοντας του ορθά κοφτά: «Θα μου μάθεις μπάλα για να σου μάθω πεντοζάλι;».

Η κουβέντα αυτή του μικρού έκανε τον Κλάους να χαμογελάσει και πριν καλά καλά το καταλάβει ο αδερφός του Ιάκωβου, ο Κωνσταντίνος τον σήκωσε προκειμένου αμφότεροι να τον «μυήσουν» στον συγκεκριμένο παραδοσιακό χορό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στην πίστα εκτός του Αθανασιάδη ήταν και ο Αντώνης Τσαπατάκης, ο γνωστός σε όλους μας Παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, που έχει χαρίσει αρκετά μετάλλια στη χωρά μας και ακολουθούσε τον χορό με το καροτσάκι του, δίνοντας για ακόμη μία φορά μαθήματα θέλησης και ζωής.

Λίγη ώρα αργότερα και αφού ο Κλάους Αθανασιάδης ήπιε κι αυτός μία κούπα κρασί, ως είθισται να γίνεται στα κρητικά γλέντια, και είχε μάθει να χορεύει πεντοζάλι ο Ανδρέας Μανωλαράκης τον έκανε να αισθανθεί… εντός έδρας.

Πιο συγκεκριμένα έβαλε έναν ποντιακό χορό, με τον άσο του ΠΑΟΚ να χορεύει με μεγάλη επιτυχία, παίρνοντας τις επιδοκιμασίες από τον γνωστό Κρητικό λυράρη, ο οποίος του είπε: «στα ποντιακά έχεις κάνει καλή προετοιμασία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης