Η ήττα αλλά περισσότερο η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την ΑΕΚ, φέρνει επί τάπητος ένα θέμα που απασχολεί εδώ και αρκετές εβδομάδες την διοίκηση και φυσικά μεγάλο μέρος του κόσμου του.

Την αναδόμηση του υπάρχοντος ρόστερ, που είναι φανερό πως έκανε τον κύκλο του το περασμένο καλοκαίρι με την κατάκτηση του νταμπλ. Οι κουρασμένοι και εν πολλοίς αδύναμοι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν όπως φαίνεται να στηρίξουν τους στόχους της ομάδας, που από την αρχή της σεζόν φανερώνουν αδυναμίες και ελλείψεις. Η αρχή έγινε με τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League και η συνέχεια από τους ομίλους του Europa League. Ακολούθησαν οι ήττες που ήρθαν στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, από τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και στην συνέχεια η βαθμολογική απομάκρυνση από την κορυφή και το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε ο αποκλεισμός από τον τελικό του κυπέλλου και το μόνο που μπορεί να θυμάται ο φετινός ΠΑΟΚ, είναι η νίκη επί του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα για το Κύπελλο, που είναι άλλωστε και η μοναδική εντός Ελλάδος ήττα των «ερυθρολεύκων» στην τρέχουσα σεζόν.

Η άνευ όρων παράδοση μετά από κακή εμφάνιση κατά της ΑΕΚ, σηματοδοτεί και τον περιορισμό ελπίδων για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα αφού με την ήττα αυτή απεμπολήθηκε ένα προβάδισμα 6 ή 3 βαθμών που υπήρχε με την Ένωση. Όλα αυτά δημιούργησαν μια κατάσταση παγερή και έντονα ενοχλητική στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ, φίλαθλοι του οποίου αποδοκίμασαν παίκτες και προπονητή χθες κατά την αποχώρηση τους από το γήπεδο Τούμπας.

Πλέον η επόμενη μέρα έρχεται σύντομα και ο νέος τεχνικός διευθυντής Όλαφ Ρέμπε, έχει πέσει στα βαθιά για να ανακαλύψει την συνταγή που θα ξανακάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Υπόθεση όμως που δεν είναι εύκολη και συναρτάται με τον προϋπολογισμό που θα θέσει στην διάθεση του ο πρόεδρος Ιβάν Σαββίδης. Έτσι και με δεδομένο πως η σεζόν κλείνει με οικονομικό παθητικό, αναμένεται να γίνει ένα γενικό συμμάζεμα στο οποίο θα λυθούν βαριά συμβόλαια παικτών που έχουν κάνει τον κύκλο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης η θέση του Αμπέλ Φερέιρα είναι επισφαλής, όσο και αν ο ΠΑΟΚ δεσμεύεται με άλλων δυο χρόνων συμβόλαιο με τον Πορτογάλο τεχνικό, και κυρίως ο Δικέφαλος είναι από τους συλλόγους που δίνουν και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία στον τεχνικό ηγέτη της ομάδας.

Στην σημερινή προπόνηση ο ξένος τεχνικός είδε τον Άνχελ Κρέσπο να ανεβάζει ρυθμούς κι ίσως τον καλέσει στην αποστολή της Κρήτης, ενώ οι Πέλκας και Βιεϊρίνια έκαναν πάλι ατομικό πρόγραμμα γεγονός που περιορίζει την πιθανότητα συμμετοχής τους στο παιχνίδι του Σαββάτου προς τον ΟΦΗ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης