Χωρίς να αποκαλύψει τα αγωνιστικά πλάνα του και πιστεύοντας πως μπορεί η ομάδα του να κατακτήσει το αποτέλεσμα που θέλει, τη νίκη, τοποθετήθηκε ο Άμπελ Φερέιρα για την εντός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με τον Άγιαξ (6/8, 20.00, Open TV).

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε σε δημοσιογράφους, στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας, απολογούμενος, αρχικά, για την καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας (σ.σ. άρχισε 20′ λεπτά αργότερα από ότι ήταν ορισμένο, λόγω κυκλοφοριακής κίνησης). «Συγγνώμη για την καθυστέρηση, τώρα μαθαίνω και εγώ την πόλη, δε θα συμβεί ξανά», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνέχισε ο προπονητής του ΠΑΟΚ απαντώντας σε ερωτήσεις.

«Για μένα το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να βρούμε κίνητρα και να αποδώσουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε. Ζήτησα από τους παίκτες μου να είναι οι καλύτεροι δυνατοί που μπορούν να είναι, να είναι συγκεντρωμένοι αύριο στα καθήκοντα τους, από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Η μεγαλύτερη πρόκληση έρχεται από τον εαυτό μας και λιγότερο τον αντίπαλο. Ο Άγιαξ είναι ιστορική ομάδα, βασίζεται στο συλλογικό παιχνίδι, έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία, στρατηγική στα τμήματα υποδομής. Χρειάζεται να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες τους και τα δικά μας δυνατά σημεία. Το στρατηγικό κομμάτι του παιχνιδιού μας, θα είναι ένα από τα βασικά μας όπλα», είπε.

Πρόσθεσε αναφέροντας: «Για μένα όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, γιατί όλοι έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό για να είναι έτοιμοι για αύριο. Ό,τι θα συμβεί αύριο, θα είναι καρπός της δουλειάς των 11 που θα αρχίσουν το ματς, των 7 που θα είναι στον πάγκο, αλλά και όλων των υπόλοιπων που θα έχουν δουλέψει στην προετοιμασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άγιαξ έχει συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα. Το μοναδικό που αλλάζει για αυτούς είναι ο αντίπαλος που έχουν απέναντί τους και οι μικρές αλλαγές που κάνουν για να αντιμετωπίσουν τον καθένα από αυτούς. Προσπαθώ να βρω την καλύτερη ταυτότητα της δική μας ομάδας, η οποία θα δημιουργήσει τα περισσότερα προβλήματα στον αντίπαλο. Ζητάμε το αστέρι της ομάδας μας να είναι η ίδια η ομάδα και όχι ένας ποδοσφαιριστής. Με τη βοήθεια πάντα των φιλάθλων μας, τους οποίους, με την ευκαιρία, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για το sold out στα διαρκείας, αλλά και για την εξάντληση των εισιτηρίων για αύριο. Ζητάω να μας στηρίζουν σε όλες τις στιγμές του αυριανού παιχνιδιού, είτε είμαστε μπροστά στο σκορ, είτε όχι. Στις δύσκολες, περισσότερο, στιγμές η δυναμική της έδρας παίζει ρόλο».

Εξήγησε, ακόμη, ο Φερέιρα πως ο Ομάρ Ελ Καντουρί θα είναι στην αποστολή (σ.σ. ο Μαροκινός ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση), αλλά και πως: «Όλες οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο. Το αυριανό παιχνίδι θα παιχτεί στις 4 γραμμές και κάθε λεπτομέρεια μετράει. Το ιδεατό θα είναι κερδίσεις με μηδέν παθητικό, αλλά και το να κερδίσεις μόνο είναι και αυτό σημαντικό.

Όσο πιο ενωμένοι είμαστε, τόσο πιο δυνατοί είμαστε. Δουλεύουμε και στο ψυχοπνευματικό κομμάτι. Το πάθος θα υπάρχει. Ανεξάρτητα από το ότι έχουμε αντίπαλο τον Άγιαξ, αυτό που θέλουμε είναι να γράψουμε ιστορία. Θέλουμε να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει από τον ΠΑΟΚ».

Σε σχόλιο που του ζητήθηκε για τον πιθανό αντίπαλο του «Δικεφάλου» στα πλέι οφ του Champions League, εφόσον κατακτηθεί η πρόκριση απέναντι στον Άγιαξ (σ.σ. ο νικητής του ζευγαριού ΑΠΟΕΛ-Κάραμπαγκ), απάντησε: «Στο μυαλό μου, από την πρώτη μέρα που ήρθα στον ΠΑΟΚ, είναι το πρώτο επίσημο ματς που θα δώσουμε, ανεξάρτητα με την ομάδα που θα είναι απέναντί μας. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Με όποιον και να παίζουμε θέλουμε να κερδίζουμε, αυτή είναι η φιλοσοφία και φιλοδοξία του συλλόγου και των φιλάθλων μας. Ξέρουμε ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αλλά πάνω από όλα φιλόδοξοι».

Ο Άμπελ Φερέιρα είχε το βράδυ της Κυριακής (4/8) την πρώτη, εκ του σύνεγγυς, επαφή με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Είπε σχετικά:

«Γνώρισα χθες τον κ. Σαββίδη. Με όλο το σεβασμό, γιατί είναι ένας άνθρωπος μεγαλύτερος από μένα, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, είναι γεννημένος νικητής. Βλέπω τη φιλοδοξία του και από αυτήν τρέφομαι. Ξεκινάω μια νέα σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, θέλω να αποτελέσω μέλος της ιστορίας του ΠΑΟΚ, βλέπω τον εαυτό μου στα όνειρά του. Όσο πιο ενωμένοι είμαστε, τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε».

Κατέληξε ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων», επισημαίνοντας: «Πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ότι αγωνιζόμαστε στα προκριματικά του Champions League. Ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να μπορεί να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του και να είναι συγκεντρωμένος στο πως θα βοηθήσει την ομάδα. Αν το κάνουμε αυτό, οι πιθανότητες να κερδίσουμε θα είναι περισσότερες. Οι αντίπαλοί μας, μας έχουν… διαβάσει, μας σέβονται και θα προσπαθήσουν να έχουν όλα τους τα όπλα στο γήπεδο. Είμαστε σίγουροι ότι ο Άγιαξ θα χρησιμοποιήσει αύριο την καλύτερη ενδεκάδα του».

Πέλκας: «Έχουμε… διαβάσει τον Άγιαξ, σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό ματς

Στη συγκέντρωση που χρειάζεται να χαρακτηρίσει αύριο τον ΠΑΟΚ αύριο, προκειμένου να έχει η ομάδα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Άγιαξ, εστίασε και ο Δημήτρης Πέλκας. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, εκφράζοντας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου», τόνισε:

«Ο Άγιαξ έκανε μια πολύ καλή πορεία πέρυσι, έχει συγκεκριμένη στρατηγική, δουλεύει με τις ακαδημίες του, κατά τα 8/11 στο βασικό σχήμα είναι ίδιοι, σε σχέση με πέρυσι.

Το σημαντικό είναι να κοιτάμε κάθε ματς χωριστά, έτσι πρέπει να λειτουργούμε. Αν δεν κάνεις 100% ό,τι λέει ο προπονητής, δε θα έχεις αποτέλεσμα. Δουλέψαμε με τον προπονητή μας, η σκέψη μας είναι μόνο στο αυριανό ματς. Τους έχουμε διαβάσει, ξέρουμε πως παίζουν και που πρέπει να τους… χτυπήσουμε. Ελπίζω να είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, πιστεύουμε στο πλάνο που δουλεύουμε, ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Το πάθος και οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το αποτέλεσμα αύριο. Πρέπει να έχουμε την προσοχή μας στο τι χρειάζεται να κάνει ο καθένας ατομικά και ομαδικά. Ολα τα ματς είναι σημαντικά, πόσο μάλλον ένα ματς που θα μπορέσει να σου φέρει διάκριση. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε αύριο. Έχουμε ένα χρόνο εμπειρίας από πέρυσι. Πήραμε το.. μάθημα μας πέρυσι με την Μπενφίκα. Έχει διατηρηθεί ο κορμός μας από την περασμένη σεζόν, πιστεύουμε στο πλάνο μας με τον κ. Φερέιρα».

Σε προσωπικό επίπεδο, με βάσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν εσχάτως, ο Πέλκας αποσαφήνισε ότι: «Είμαι 100% έτοιμος να παίξω».

Ερωτηθείς, δε, για τον πιθανό αντίπαλο του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Champions League, εφόσον προκριθεί απέναντι στον Άγιαξ, απάντησε:

«Παίζουμε με τον Άγιαξ αύριο, σκεφτόμαστε μόνο το αύριο. Μετά όλα τα υπόλοιπα. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το αυριανό παιχνίδι και πως θα είμαστε εμείς νικητές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης