Φερέιρα: «Περιμένουμε από την UEFA να βρει το κουράγιο να ακυρώσει όλες τις διοργανώσεις»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 17:54
Φερέιρα: «Περιμένουμε από την UEFA να βρει το κουράγιο να ακυρώσει όλες τις διοργανώσεις»

Την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να συνεχιστεί η ποδοσφαιρική σεζόν, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά την πανδημία του κορωνοϊού, εξέφρασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο της πατρίδας του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στην «A’ Bola» χαρακτήρισε ανέφικτο το να τελειώσουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εθνικά πρωταθλήματα, ενώ μεταξύ άλλων κάλεσε την UEFA να προχωρήσει στην ακύρωσή τους.

Παράλληλα ο προπονητής του δικεφάλου του Βορρά δήλωσε ασφαλής στην Ελλάδα και επαίνεσε τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Αρχικά, πρέπει να εξάρω την ετοιμότητα των ελληνικών αρχών, που έχουν αφήσει μόνο τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ ανοιχτά. Από χθες τα μέτρα έγιναν ακόμα πιο σκληρά. Πρέπει να έχουμε επίσημη εξουσιοδότηση και να δικαιολογούμε τον λόγο για τον οποίον βγαίνουμε εκτός σπιτιού. Τι συμβαίνει στην Ιταλία και την Ισπανία που είναι μεγαλύτερες χώρες; Είναι ντροπή! Η Ελλάδα σε αυτό το σημείο έχει παραδειγματική συμπεριφορά».

Για το γεγονός ότι βρίσκεται μακριά από τους δικούς του: «Δεν είναι ποτέ εύκολο να είσαι μακριά από την οικογένειά σου. Ευτυχώς υπάρχει η τεχνολογία, τα τηλέφωνα που μου επιτρέπουν να είμαστε σε επαφή με αυτούς, τους φίλους και τους παίκτες. Έχω δημιουργήσει μια καινούργια καθημερινή ρουτίνα. Έχω ένα πρόγραμμα προπόνησης, μετά διαβάζω, μετά ετοιμάζω το φαγητό μου. Το απόγευμα θα δω κάποια ταινία, αλλά κυρίως ντοκιμαντέρ».

Για το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν ξανά τα παιχνίδια: «Πώς είναι δυνατόν, αν οι προπονήσεις ξεκινήσουν σε 15 μέρες, να είμαστε μετά ανταγωνιστικοί; Θα υπάρχουν 10 ματς σε έναν μήνα; Αν γίνει αυτό, θα θέσουν σε κίνδυνο την επόμενη σεζόν. Αυτοί που αποφασίζουν θα πρέπει να ακούσουν τους παίκτες και τους προπονητές. Όλοι περιμένουμε την UEFA να βρει το κουράγιο και να ακυρώσει τους αγώνες σε Champions League και Europa League, όλες τις διοργανώσεις. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί συνολικά».

Κατέθεσε τα υπομνήματα για την έφεση ο ΠΑΟΚ

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προχώρησαν την Τρίτη στην αποστολή των συμπληρωματικών υπομνημάτων για την έφεση που έχει ασκήσει η ομάδα εναντίον της απόφασης για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη.

Με τη σχετική προθεσμία για τις δυο ομάδες να εκπνέει το μεσημέρι της Τρίτης (15:00), το νομικό επιτελείο του «δικεφάλου του Βορρά» απέστειλε ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία στην Επιτροπή Εφέσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 18:28