Στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας του ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Ολλανδική Άλκμααρ 1-0 σε αγώνα που έγινε στο γήπεδο της κωμόπολης Άπελντορν και το παρακολούθησαν ομογενείς φίλαθλοι από περιοχές της Ολλανδίας και της Γερμανίας.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε επιθετικά και είχε δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Στο 12′ από πάσα του Ελ Καντουρί στον Άκπομ, ο τελευταίος σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 15′ ο Μπίσεσβαρ με ωραία ενέργεια σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα κόντραρε πάνω στον Φλαρ και χάθηκε η ευκαιρία του γκολ.

Η Άλκμααρ, πήρε προβάδισμα λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου. Στο 43′ ο Στενς εκμεταλλεύτηκε κενό στην άμυνα του ΠΑΟΚ και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα (1-0).

Στην επανάληψη με νέα ενδεκάδα ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ισοφάριση και έφτασε σε μερικές σημαντικές ευκαιρίες, όπως αυτή στο 61′ με τον Ενρίκε να κάνει το διαγώνιο σουτ και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Ο Βραζιλιάνος έχασε μια ακόμα ευκαιρία στο 83′ όταν μπήκε από πλάγια στην περιοχή των Ολλανδών και σούταρε αλλά ο Μπιζό, απέκρουσε ενστικτωδώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως το τέλος της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά δεν το κατάφερε καθώς οι παίκτες του έδειχναν αδύναμοι και κουρασμένοι.

Κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Κάτσε, στο πρώτο ημίχρονο για σκληρό μαρκάρισμα, και Στοχ στο δεύτερο για τον ίδιο λόγο.

Άλκμααρ: Μπιζό, Σβένσον, Φλαρ, Βούιτενς (52′ Ντρούιφ), Γουΐνταλ, Μίντσιο, Τιλ, Κουπμάινερς, Γκούντμουντσον, Μποάντου (52″ Χατζηδιάκος), Στενγκς.

ΠΑΟΚ: (Α΄ημίχρονο) Μελίσσας, Μάτος, Χατζηϊσαΐας, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Κάτσε, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Άκπομ, Γαϊτανίδης.

(Β’ ημίχρονο) Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Μιχάι, Σοάρες, Δεληγιαννίδης (85′ Τσιγγάρας), Μίσιτς, Ντούγκλας, Λημνιός, Ενρίκε, Στοχ και Μαρκόφσκι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης