Μια ακόμα νίκη πρόσθεσε ο ΠΑΟΚ σήμερα στην σειρά των καλοκαιρινών φιλικών αγώνων του, αυτή την φορά επί της Άντερλεχτ, στο Αθλητικό κέντρο της βελγικής ομάδας χωρίς μάλιστα την παρουσία θεατών. Τελικό σκορ 3-1 για τoν πρωταθλητή Ελλάδας, που είχε καλό αγωνιστικό ρυθμό, κίνηση από την αμυντική γραμμή ως την επίθεση και συστηματική αμυντική λειτουργία. Ο Δικέφαλος με σχήμα που μοιάζει να χαρακτηριστεί βασικό, πέτυχε τη νίκη του αφού προηγήθηκε με 0-2 και απάντησε γρήγορα στο γκολ των Βέλγων όταν αυτοί επιχείρησαν να μπουν πάλι στο παιχνίδι με το γκολ της μείωσης που σημείωσαν με τον Ντάντε 82′.

Αν κάτι θα μπορούσε να επισημάνει κανείς για την συνολική αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ θα ήταν οι απώλειες στις κεφαλιές που παρατηρήθηκαν στα μετόπισθεν κάτι που όμως δεν δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα στον Πασχαλάκη που είχε με την σειρά του καλές επεμβάσεις και σωστή κατεύθυνση των αμυντικών συμπαικτών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 31′ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε. Από υποδειγματική αντεπίθεση στο κέντρο του γηπέδου, ο Μίσιτς τροφοδότησε τον Πέλκα κι αυτός με συρτό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Βέλγων για να γίνει έτσι το 1-0. Η Άντερλεχτ χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική πλησίασε στην ισοφάριση στο 44′. Με διπλή μάλιστα φάση όπου αρχικά ο Σανέ έστειλε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Μίλιτς με νέα κεφαλιά αστόχησε από καλή θέση. Με το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο ενώ στο 51′ ο Δικέφαλος ισοφάρισε τα δοκάρια, όταν το απευθείας χτύπημα φάουλ που εκτέλεσε, αποκρούστηκε από τα δοκάρια της Άντερλεχτ.

Στο 56′ ο ΠΑΟΚ εδραίωσε την κυριαρχία του με γκολ του Άκπομ, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε σε ασίστ του Ζαμπά να παραβιάσει την εστία της βελγικής ομάδας από πολύ κοντά. Στο 82′ με τον Νταντέ και ωραία καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ η Άντερλεχτ μείωσε την διαφορά επιχειρώντας να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά ο ΠΑΟΚ είχε σύντομη απάντηση. Δυο λεπτά αργότερα μετά από σουτ του Στοχ, και ασθενή απόκρουση του Βέλγου γκολκίπερ Ρουφ, ο Γαϊτάνίδης πήρε την κατοχή της μπάλας και την έστειλε απλά στην άδεια εστία γράφοντας το 3-1.

Το παιχνίδι έδειξε τα θετικά δείγματα του ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά την εύκολη νίκη του επί της Σιντ Τρούιντεν με 4-0 πέτυχε σήμερα μια άνετη ακόμα νίκη βεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άντρελεχτ: Ρουφ, Σαρντελά (40′ Λόρενς) , Σανέ, Μίλιτς, Καγιεμπέ, Κανά, Σάιεφ (37′ , Βερσάερεν, Κολάσιν (61′ Τρεμπέλ), Νασρί και Σαλεμάκερς (38′ Νταντέ) .

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (77′ Κάτσε), Κρέσπο (77′ Ινγκασον), Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Καντουρί (77′ Ροντρίγκο), Ζαμπά (73′ Γαϊτανίδης), Μπίσεσβαρ (73′ Σφιντέρσκι), Πέλκας (71′ Λημνιός) και Άκπομ (71′ Στοχ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης