Σε μία άνευ προηγουμένου γκάφα υπέπεσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αναφορικά με τις μετοχές που έχει στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης, μετά την συμμετοχή του στην πρόσφατη ΑΜΚ της ΠΑΕ!

Όπως αναφέρει το sdna.gr την ημέρα που ανακοινώθηκε η εισήγηση για υποβιβασμό της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, από τα ίδια μέλη της Επιτροπής έγινε γνωστό ότι ο «Δικέφαλος» έχει κι άλλο ανοιχτό μέτωπο, από το οποίο μάλιστα, προέκυπτε νέο ενδεχόμενο βαριάς τιμωρίας και συγκεκριμένα υποβιβασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για τη συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη στην αύξηση 28 εκατ. ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Το ποσό με το οποίο συμμετείχε ο ομογενής επιχειρηματίας στην αύξηση ήταν 6.5 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μελών της Επιτροπής ήταν της τάξης του 5.6% των μετοχών και ως εκ τούτου η ΠΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν.4603/2019, έπρεπε να είχε την σχετική άδεια της Επιτροπής.

Αυτό προβλέπει άλλωστε ο νόμος Βασιλειάδη για «μεταβίβαση μετοχών, καθώς και κάθε άλλη δικαιοπραξία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απόκτηση μετοχών Α.Α.Ε. που εκπροσωπούν ποσοστό μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό (5 %) του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά την ίδρυση ή ύστερα από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ λοιπόν, ενημέρωσε την ΕΕΑ στις 27/1 και όχι εντός 10ημέρου, όπως όφειλε (και δεν έκανε) η Ξάνθη.

Υπάρχει όμως, ένα μικρό σημαντικό…λαθάκι στην συγκεκριμένη υπόθεση, το οποίο επεσήμανε από την πρώτη στιγμή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι μετοχές του Σαββίδη δεν είναι της τάξης του 5.6% αλλά πολύ λιγότερες, κάτω από 1%! Κι ενώ τα μέλη της Επιτροπής έψαχναν ημερομηνία για να τον καλέσουν για ακρόαση, αφού έκαναν ξανά τους υπολογισμούς, βρήκαν το λάθος τους και φυσικά δεν έστειλαν χαρτί για ακρόαση στα γραφεία της ΠΑΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης