Μετά την επικράτηση του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ αναφέρθηκε επίσης στην τιμωρία αφαίρεσης τριών βαθμών της ομάδας του, αναφέροντας: «Ο ΠΑΟΚ είναι 90 χρόνια μόνος του».

Αναλυτικά, ο Ιβάν Σαββίδης είπε: «Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω του φιλάθλους. Το γήπεδο μας ήταν γεμάτο και εγώ ήμουν πολύ χαρούμενος και καμάρωνα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το τέλος του παιχνιδιού. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μας που ανέδειξαν όλες τις ελπίδες που είχαμε σαν φίλαθλοι. Έδειξαν χαρακτήρα και αυτό το παιχνίδι το μετέτρεψαν σε ένα συνηθισμένο παιχνίδι και δεν χρειάζεται ούτε πανικός ούτε τίποτα. Σήμερα πραγματικά συνειδητοποιούμε ότι οι στόχοι που βάζουμε, αν τους αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα, μπορούμε να τους πετύχουμε. Ήταν πολύ σημαντικό για την ψυχολογία. Ήταν σημαντικό να μην ήταν μόνο 1-0 το σκορ, για να δείξουμε ανωτερότητα. Και στο Καραϊσκάκη κερδίσαμε, εκεί οι διαιτητές έκαναν ό,τι ήθελαν. Γιατί αποδείξαμε ότι αν υπάρχει μια νορμάλ διαιτησία, μπορούμε να έχουμε κανονικό παιχνίδι. Αυτό που θέλουμε και βαδίζουμε. Θέλω να τους ξανασυγχαρώ όλους. Κρατάμε τους βαθμούς και προχωράμε, γιατί έχουμε στόχους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το -3 που έχει ο ΠΑΟΚ και τη βαθμολογική απόσταση από τον Ολυμπιακό, σημείωσε: «Έτσι έπρεπε να το κάνουμε. Ο ΠΑΟΚ θυσιάστηκε και έχασε τρεις βαθμούς όταν δεν συνέχισε το παιχνίδι στο Κύπελλο και λυπάμαι που οι συνεργάτες και συναγωνιστές μας δεν μας στήριξαν, ενώ μας έλεγαν ότι θα προχωρήσουμε μαζί. Αλλά όταν είπαμε ότι δεν θα πάμε στο δεύτερο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Τότε ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνος του. Τότε κατάλαβα ότι την ιστορία δε μπορείς να την ξαναγράψεις. Ο ΠΑΟΚ είναι 90 χρόνια μόνος του και είναι και τώρα μόνος του».

Για τη «συμμαχία» με Μελισσανίδη, Αλαφούζο, ανέφερε: «Όλοι μαζί, όλοι δυνατοί, δεν χρειαζόμαστε κανέναν και στις εκλογές της ΕΠΟ θα πάμε μόνοι μας. Οι συναγωνιστές δεν συμπεριφέρονται έτσι. Αν στην θέση του ΠΑΟΚ ήταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα τη στήριζα ακόμη και αν στην οικογένεια του ΠΑΟΚ με κατηγορούσαν. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Είμαι ευτυχής ακόμη και αν χάσουμε την ευκαιρία του πρωταθλήματος. Δεν θα λυπηθώ ότι είναι για αυτούς τους τρεις βαθμούς. Αυτό που κάναμε σήμερα, αξίζει περισσότερα από τρεις βαθμούς. Αυτό το πράγμα το καταλαβαίνουν οι παίκτες και ο κόσμος. Εγώ συναντήθηκα με παλαίμαχους του ΠΑΟΚ στις 2 τη νύχτα και συζήτησα μαζί τους. Κατάλαβα ότι είναι μαζί μας και όποια απόφαση και αν πάρω, θα ξεκινήσουμε την κάθαρση του ποδοσφαίρου και θα έχω την στήριξη τους. Βεβαίως, αν θα είμαστε πίσω από την 1η θέση δεν θα είναι τραγωδία, αλλά θα λυπόμαστε».

Σε ερώτηση για την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα Γραμμένου για τις εκλογές της ΕΠΟ σημείωσε: «Ο Γραμμένος είναι δικός μας. Από την αρχή δηλώσαμε ότι είτε θα είναι ο Γραμμένος ή θα είμαστε εκτός παιχνιδιού. Δεν θέλω να λέω επίθετα. Εγώ δεν έχω φίλους. Μόνο το συμφέρον του ΠΑΟΚ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το Κύπελλο και τα ημιτελικά που βρίσκονται και οι τέσσερις μεγάλοι είπε: «Αν δώσει ο Θεός και κερδίσουμε το Κύπελλο θα κάνουμε τα πάντα για αυτόν το στόχο. Είναι καλό που ρίχτηκαν τέσσερις μεγάλες ομάδες. Και εμείς θα κερδίσουμε και οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούσε να κερδίσει. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο ποδόσφαιρο. Εγώ δεν ήξερα ότι τόσο καιρό δεν είχαν περάσει οι 4 μεγάλες ομάδες στα ημιτελικά. Αυτό είναι καλό. Το σημαντικό είναι να μην αρρωστήσει το μυαλό, να μην υπεραξιολογήσουμε δυνατότητες. Πολύ ψύχραιμα να φτάσουμε στο τέλος και η νίκη θα είναι δική μας».

Τέλος ρωτήθηκε για τις καταγγελίες του Σάββα Θεοδωρίδη πριν τη σέντρα του ντέρμπι: «Εγώ τον ρώτησα αν είναι όλα καλά, αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Σέβομαι την ηλικία του και την αγάπη του για την ομάδα του είναι ποδόσφαιρο. Σήμερα έπρεπε κάποιος να στεναχωρηθεί και χαίρομαι που στεναχωρήθηκαν εκείνοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης