Ο Άλβες Λίνο παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για τον ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος αναφέρθηκε στον Ιβάν Σαββίδη, τα ματς με την Μπενφίκα, την παρουσία του στον «Δικέφαλο», την υπόθεση τίτλος, η οποία δεν έχει ακόμα χαθεί.

Η συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Φαντάζομαι συμφωνείς πώς το κύριο θέμα συζήτησης αυτή την εποχή στον ΠΑΟΚ είναι τα παιχνίδια με τη Μπενφίκα στους «32» του Europa League. Θεωρείς άτυχη την ομάδα σου στην κλήρωση;
«Νομίζω είναι καλή κλήρωση για τον ΠΑΟΚ. Η Μπενφίκα αυτή τη σεζόν δεν είναι το ίδιο δυνατή όπως πέρσι. Διαθέτει σαφώς καλούς παίκτες, αν και δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα φέτος, έχει αξιόλογο προπονητή, είναι δυνατή ομάδα, αλλά νομίζω μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με επιτυχία».

-Ο ΠΑΟΚ έχει την τύχη να διαθέτει τον Κατσουράνη και τον Βίτορ που έχουν αγωνιστεί στην πορτογαλική ομάδα, να διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Σάντος που δούλεψε εκεί. Θα βοηθήσουν όλοι αυτοί τον Στέφενς να «διαβάσει» καλύτερα το παιχνίδι της;

«Είναι σίγουρο αυτό, όμως, το αγωνιστικό στυλ της Μπενφίκα το γνωρίζουμε. Είναι μία ομάδα ιδιαίτερα δυνατή μεσοεπιθετικά, δεν μένει πίσω και ψάχνει συνεχώς το γκολ. Πιστεύω ότι αν ο ΠΑΟΚ προσπαθήσει να παίξει αμυντικά δεν θα έχει τύχη. Πρέπει να ψάξουμε και εμείς το γκολ από την πλευρά μας».

-Σας βοηθάει να προετοιμαστείτε καλύτερα το γεγονός ότι υπάρχουν σχεδόν 50 μέρες από το πρώτο παιχνίδι; Το πρωτάθλημα, άλλωστε, φαίνεται να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα μετά τους δέκα βαθμούς διαφοράς από τον Ολυμπιακό…
«Έχουμε σχεδόν δύο μήνες να δουλέψουμε αγωνιστικά και ψυχολογικά πάνω σ’ αυτό το ματς. Προέχουν, όμως, οι αγώνες πρωταθλήματος. Δε συμφωνώ ότι το πρωτάθλημα τελείωσε. Σαφώς και η βαθμολογική διαφορά είναι σημαντική, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να σταματήσει την προσπάθεια. Υπάρχουν ακόμη ελπίδες για τον τίτλο και δεν αρμόζει σε μία ομάδα σαν τη δική μας να σκέφτεται απαισιόδοξα. Ο Ολυμπιακός έχει δύσκολα παιχνίδια μπροστά του και πιστεύω ότι μπορεί να χάσει βαθμούς».

-Μίλησες για τίτλο. Είναι αυτό το μεγάλο απωθημένο σου από το 2009 που ήρθες στον ΠΑΟΚ;

«Πιστεύω ότι όλο αυτό το διάστημα αξίζαμε να κερδίσουμε έναν τίτλο. Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα τα τελευταία χρόνια, όμως δεν καταφέραμε να φθάσουμε στην πηγή. Φέτος ίσως το καταφέρουμε. Μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν για το Κύπελλο. Πρέπει όμως να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας, να κάνουμε τις ευκαιρίες γκολ».

-Έχεις αποφασίσει τι θα κάνεις του χρόνου; Θα συνεχίσεις να παίζεις ποδόσφαιρο, θα μείνεις στον ΠΑΟΚ; Ο κόσμος σ’ αγαπάει και το βλέπεις κάθε Κυριακή…

«Είναι απερίγραπτο αυτό που συμβαίνει με τον κόσμο, ανεπανάληπτο. Δεν περίμενα ποτέ πως θα ακούω ρυθμικά το όνομά μου από την κερκίδα. Touς ευχαριστώ και θέλω σε κάθε αγώνα να βοηθώ την ομάδα μου. Όσο για την καριέρα μου, πιστεύω ότι θα παίζω για άλλο ένα ή δύο χρόνια. Δεν ξέρω αν θα είναι στον ΠΑΟΚ ή αλλού. Μ’ αρέσει εδώ, είναι το σπίτι μου. Και η οικογένειά μου περνά καλά. Δε νιώθω κουρασμένος, παρότι μερικές φορές είναι επίπονο το πρόγραμμα με τρία ματς την εβδομάδα».

-Κλείνοντας, την ενδιαφέρουσα συνομιλία μας θέλω να σε ρωτήσω τι διαφορές έχει ο φετινός ΠΑΟΚ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

«Το βασικό είναι ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές έχουμε το μυαλό μας μόνο στις προπονήσεις, στη δουλειά. Υπάρχει μία σιγουριά για τα χρήματά μας, την έδωσε ο Σαββίδης».

-Αγωνιστικά, ο Στέφενς έχει αλλάξει τον ΠΑΟΚ;

«Όπως κάθε προπονητής προσπαθεί να περάσει το δικό του στυλ στην ομάδα. Το έχει πετύχει σε ένα μεγάλο βαθμό, νομίζω ότι κάνει καλό η παρουσία του στον ΠΑΟΚ… Καλή χρονιά σε όλους να ευχηθώ. Με υγεία πάνω απ’ όλα».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης