Εισαγγελική έρευνα για πιθανές παρατυπίες της ΕΕΑ στο θέμα ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 20:07
Εισαγγελική έρευνα για πιθανές παρατυπίες της ΕΕΑ στο θέμα ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Την διεξαγωγή έρευνας από την Εισαγγελέα, Σαπφώ Κατσανάκη για πιθανές παρατυπίες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στο θέμα της πολυιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στον ΣΠΟΡ FM 94.6.

Βεβαίως, πρώτα θα πρέπει να ανοίξουν τα δικαστήρια, τα οποία έχουν κλείσει λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Η κα. Κατσανάκη ελέγχει ποινικά την ΕΕΑ, έχοντας στην κατοχή της έναν φάκελο πολύ μεγάλου όγκου για τρεις λόγους.

1. Ο πρώτος λόγος είναι η χρονική διάρκεια της απόφασης, καθώς έγινε γνωστή λίγο πριν την έναρξη του ΠΑΟΚ-Βόλος για το πρωτάθλημα. Αυτή η παράμετρος απασχόλησε την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και την εποπτεύουσα του ηλεκτρονικού εγκλήματος, κ. Βιργινία Σακελλαροπούλου, που έστειλε επιβαρυντικά στοιχεία για την ΕΕΑ. Η κ. Κατσανάκη διερευνά το τάιμινγκ της απόφασης, για υποκίνηση βίας και παράβασης καθήκοντος.

Το αν, δηλαδή, κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα ανθρώπων επειδή ξεκινούσε σε λίγη ώρα ο αγώνας στην Τούμπα. Η Εισαγγελία ελέγχει αν πρόκειται για δόλο ή για αμέλεια.

2. Επιπλέον υπάρχει μηνυτήρια αναφορά του αντιπροέδρου της ΙΔΕΑΔ, Γιώργου Παναγόπουλου. που καταγγέλλει ότι το μέλος της ΕΕΑ (και εισηγητής στην υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης) Ηλίας Αρκούδης αποπειράθηκε να δωροδοκηθεί σε προηγούμενη υπόθεση.  Η αναφορά έφτασε στα χέρια του. Η αναφορά έφτασε στα χέρια του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Βαγγέλη Ιωαννίδη, λίγες ημέρες την απόφαση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Διερευνάται δηλαδή το ενδεχόμενο απόπειρας δωροληψίας.

3. Γίνεται έρευνα για την επίσκεψη της Ειρήνης Μαρούπα (μέλος ΕΕΑ) στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. Διότι στη συνέχεια κατέθεσε φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που περιείχε στοιχεία προσωπικών δεδομένων, που εστάλησαν στη συνέχεια σε όλα τα μέλη της Επιτροπής. Μάλιστα, δόθηκαν και στους δικηγόρους της υπόθεσης. Ερευνά το ενδεχόμενο παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 20:16