Παρουσιάζοντας αποτελεσματικότητα στην επίθεση αλλά και προβλήματα στην άμυνα ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 την Τρίτη με την Τσβόλε στο τρίτο και τελευταίο του φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους…

Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν πολύ νωρίς το σκορ, στην πρώτη φάση του αγώνα, 20 δεύτερα μετά την έναρξη του ματς όταν ο Σφιντέρσκι αξιοποίησε ένα λάθος της άμυνας των Ολλανδών από πάσα του Μπίσεσβαρ και από κοντά και πλάγια με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 8′ έγινε η πρώτη καλή φάση των γηπεδούχων που δεν αξιοποιήθηκε, αφού η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ σε σουτ του Χάμερ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 11′ η Τσβόλε έχασε και νέα ευκαιρία με τον Φαν Κρόϊ που σούταρε άστοχα από πολύ καλό σημείο. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε συντηρητικά και στο 21′ έκανε καλή επιθετική προσπάθεια, με τον Ζαμπά να τροφοδοτεί τον Μπίσεσβαρ, το σουτ του οποίου εύκολα εξουδετέρωσαν οι αμυντικοί της Τσβόλε.

Στο 24′ από φάουλ του Λέεμενς απειλήθηκε η εστία του Ζίφκοβιτς αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας με διπλή προσπάθεια έδιωξε τον κίνδυνο της ισοφάρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 31΄ οι Ολλανδοί έκαναν νέο αμυντικό λάθος και ο Σφιντέρσκι παραλήπτης της μπάλας από καλή θέση πλάσαρε την εστία της Τσβόλε και διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ και τα δικά του.

Αμέσως με το γκολ ο Πολωνός φορ αντικαταστάθηκε και στην θέση του πέρασε ο νεαρός Γαϊτανίδης. Πριν τελειώσει το ημίχρονο, στο 36′ οι Ολλανδοί μείωσαν με ωραία κεφαλιά του Γιόνσεν από σέντρα που έγινε μέσα στην περιοχή του Ζίφκοβιτς.

Οι δοκιμές του τεχνικού του ΠΑΟΚ συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο με μια διαφορετική ενδεκάδα αλλά και με φανερή κόπωση στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών και των δυο ομάδων.

Οι λίγες φάσεις που έγιναν έδειχναν τις προθέσεις των δυο ομάδων και από ένα παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα, άναψαν τα …αίματα στο 71′ όταν ο Βαρέλα είδε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες στον διαιτητή ενώ στο ίδιο σημείο ο Ενρίκε αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη καθώς πήγε με ταχύτητα κι έπεσε πάνω στον διαιτητή.

Λίγο νωρίτερα στο 66′ γκολ των Ολλανδών ακυρώθηκε ως οφ-σάϊντ και στο 82′ οι Ολλανδοί με πέναλτι πέτυχαν την ισοφάριση και με εκτελεστή τον Τι.

Το πέναλτι παραχώρησε ο Μάτος που ανέτρεψε τον Χούμπερτς εντός της περιοχής. Στο 87′ ο Φερνάντο Βαρέλα έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση απομακρύνοντας σε κόρνερ πάνω από την γραμμή της εστίας κι ενώ ο Πασχαλάκης είχε εξουδετερωθεί.

Το παιχνίδι με λίγες καλές φάσεις οδηγήθηκε στην ολοκλήρωση του λίγο αργότερα και με τον Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης να ψάχνει την αγωνιστική του ταυτότητα που φαίνεται πως είναι νωρίς για να βρει.

Κίτρινες: Βαρέλα

Κόκκινες: Ενρίκε

Τσβόλε: Ζέτερερ, Πάαλ, Χάμερ (75′ Χούμπερτς), Λέεμανς, Χασάνι, Φαν Κρόι (64′ Ελμπερς), Τι, Γιόνσεν (64′ Φλέμινγκ), Ντέκερ, Κλεμέντ, Ντουέ.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Κρέσπο, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Ζαμπά, Τσιγγάρας, Μίσιτς, Στοχ, Μπίσεσβαρ (37′ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (32′ Γαϊτανίδης).

Β΄ μέρος: Πασχαλάκης, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Κάτσε, Αουγκούστο, Λημνιός, Πέλκας, Λάμπρου (62′ Ενρίκε), Άκπομ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης