Ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι που διεξήχθη τη Δευτέρα στους Ζωσιμάδες και έριξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Στέφενς προηγήθηκε στο 81′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λούκας, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λάζαρ κλείδωσε τη νίκη του «δικεφάλου» του Βορρά, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «δικέφαλος» του Βορρά με αυτό το «τρίποντο» επανέφερε τη διαφορά του με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους έξι βαθμούς.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη. Πάντως οι παίκτες του Στέφενς έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Βελλίδη, ο οποίος έκανε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις, κρατώντας το «μηδέν» για την ομάδα του στο πρώτο μερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τραυματισμός του Νίνη, σχετικά νωρίς, άλλαξε για λίγο τα πλάνα του Στέφενς, ο οποίος πέρασε τον Γεωργιάδη στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, φέρνοντας τον Λούκας στον άξονα.

Πάντως οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν με αποτέλεσμα το 0-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ έγινε πιο επιθετικός άρχισε να πιέζει πιο ψηλά τον ΠΑΟΚ, προσπαθώντας να του «χαλάσει» την πρώτη πάσα, κάτι που είναι χαρακτηριστικό όλων των ομάδων του Σάκη Τσιώλη.

Στην αντίπερα όχθη ο Χουμπ Στέφενς αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα, ρίχνοντας στο ματς τον Νέτσιντ, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα τον δικαίωσε για την επιλογή του να τον περάσει στο αγωνιστικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα ο επιθετικός κέρδισε πέναλτι από τον Μπέριο και την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Λούκας, ο οποίος νίκησε τον Βελλίδη και έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο για την ομάδα του Στέφενς στο 87’, καθώς ο Λάζαρ σκόραρε για δεύτερη φορά για τον δικέφαλο του Βορρά, κλειδώνοντας έτσι τη νίκη του.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ (73’ Ντάσιος), Μπέριος, Στρούνα (84’ Βιτσέντο), Τσουκαλάς (90’ Σκόνδρας), Λίλα, Ντε Βινσέντι, Βίλα, Κοροβέσης, Ίλιτς.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λαζάρ, Τζιόλης, Νίνης (43’ λ.τ. Γεωργιάδης), Λούκας, Στοχ (76’ Βούκιτς), Σαλπιγγίδης (58’ Νέτσιντ).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης