Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ πέτυχε την Παρασκευή ευρεία φιλική νίκη επί της Ουνιβερσιτατέα Κλούζ στη Ρουμανία.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά  έβγαλε ενέργεια και διάθεση στο χορτάρι και επικράτησε με 5-0 σκοτ των γηπεδούχων που γιόρτασαν με τον αγώνα αυτόν την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Φερέιρα άνοιξε το σκορ μόλις στο 5′ με κοντινό πλασέ του Λημνιού, μέσα από την μικρή περιοχή από σέντρα του Μπίσεσβαρ, γκολ που αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι για οφ-σάϊντ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 26′ διπλασίασε τα τέρματά του με πλασέ του Πέλκα μετά από πολύ ωραία ενέργεια και σέντρα του Ακπομ.

Οι Ρουμάνοι φώναξαν “παρών” στο 30′ με μακρινό δυνατό του Σεϊτίλ που έφυγε ελάχιστα άουτ δίπλα από το δοκάρι του Μελίσσα για να ακολουθήσει και τρίτο τέρμα από τον δικέφαλο του Βορρά με εξαιρετικό γωνιακό σουτ του Ντούγκλας Αουγκούστο από ασίστ και πάλι του Μπίσεσβαρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 42′ ένα σουτ του Φλορέσκου έφυγε άουτ μετά από αδρανή αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ και μ’ αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παίζει επιθετικά. Σταδιακά και με το σκορ διαμορφωμένο στο 3-0 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι δυο ομάδες περιόρισαν τις προσπάθειες τους.

Με την πρόοδο του αγώνα ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων», Αμπελ Φερέϊρα, έκανε και διαδοχικές αλλαγές χρησιμοποιώντας αρκετούς παίκτες, και στο 77′ ο Δικέφαλος πέτυχε ένα ακόμα γκολ αυτή την φορά με τον Ελ Καντουρί, που έκλεψε την μπάλα από τον προσωπικό του αντίπαλο και με πλασέ πέτυχε το 4-0. Λίγο αργότερα το σκορ θα έφτανε στο υψηλότερο επίπεδο του.

Στο 82′ από πάσα του Στοχ, ο Γαϊτανίδης έκανε κίνηση και ψηλοκρεμμαστό σουτ και σημείωσε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ, και 5ο της ομάδας του.

Το παιχνίδι ήταν μονόπλευρο όπως άλλωστε μαρτυρά και η άνετη νίκη του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε την καλύτερη παρουσία της στα ως τωρα φιλικά παιχνίδια κι έδειξε πως βρίσκει τον αγωνιστικό της ρυθμό και την την ταυτότητα της.

 

Κλουζ: Μποζοάνκα (46′ Ζοζέ Κόστα), Τελσεάν, Ινάσιο (83′ Βόμερ), Κάι, Μπέρσι, Σεϊτίλ, Φλορέσκου (46′ Πέδρο), Παρβουλέσκου, Φιρμίνιο, Γκόγκα και Γκάβρα.

ΠΑΟΚ: Μελίσσας (46′ Ζίφκοβιτς), Μάτος (70′ Δεληγιαννίδης- 80′ Μιχάι), Βαρέλα (70′ Ινγκασον), Κρέσπο (70′ Χατζηϊσαϊας), Γιαννούλης (70′ Ροντρίγκο), Μίσιτς (60′ Κάτσε), Ντούγκλας (60′ Καντουρί), Λημνιός (60′ Ενρίκε), Μπίσεσβαρ (60′ Στόχ), Πέλκας (70′ Λάμπρου- 84′ Τσιγγάρας)) και Άκπομ (70′ Γαϊτανίδης).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης