Την ισχύ της Αγγλικής Τσέλσι, που θα είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων του Europa League (20/9, 19:55, COSMOTE SPORT 2 HD) αναγνώρισε ο Ραζβάν Λλουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός χαρακτήρισε τους «μπλε» ως μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, ενώ για τον ΠΑΟΚ τόνισε ότι πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται κάθε παιχνίδι.

Αρχικά ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε για το πόσο έτοιμος είναι ο ΠΑΟΚ να αντεπεξέλθει και στις τρεις διοργανώσεις: «Σημασία έχει να μπορούμε να διαχειριστούμε κάθε παιχνίδι. Έχουμε παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και άμεσα προετοιμασμένοι για να κερδίσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη διαφορά δυναμικότητας των μπάτζετ του ΠΑΟΚ με τη Τσέλσι σημείωσε: «Ξέρουμε πως η Τσέλσι είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Περνάνε μία καλή περίοδο. Τι να σας πω; Προετοιμάζουμε το παιχνίδι για να κρατήσουμε την οργάνωσή μας ως συνήθως. Θα πρέπει να προσεγγίσουμε καλά τις στιγμές που θα έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας. Και την ίδια στιγμή όταν δεν έχουμε την μπάλα να κάνουμε καλά αυτό που ξέρουμε να κάνουμε. Το κίνητρο είναι τεράστιο και θα δώσουμε τα πάντα. Ξέρουμε τι παίκτες έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Έχουμε μία ταυτότητα που θα κρατήσουμε και πάλι χωρίς να έχει σημασία αν ο αντίπαλοι είναι υψηλότερου η χαμηλότερου επιπέδου. Προσαρμοζόμαστε για να παίξουμε πάντα το ίδιο στυλ ποδοσφαίρου».

Για το αν ο ΠΑΟΚ προσπαθήσει να παίξει έχοντας την κατοχή της μπάλας ή αν θα περιμένει τη Τσέλσι: «Δεν ξέρω τι να σας απαντήσω θα ήθελα να έχουμε 80% κατοχή βλέποντας όμως τους παίκτες της Τσέλσι που τους αρέσει κι αυτούς να έχουν την μπάλα στα ποδιά τους και έχουν φέτος μέσο όρο κατοχής 78%-80%. Θα θέλαμε να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι, δεν ξέρουμε όμως αν θα είναι εφικτό. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σωστά τις στιγμές μας να μη δίνουμε τις κατοχές για να μας κάνουν να τρέχουμε συνέχεια στο γήπεδο. Ακόμα και με την Μπενφίκα στην Πορτογαλία, είχαμε προετοιμαστεί να πιέσουμε ψηλά, να μην μας πιέσουν, όμως με την ποιότητά τους το ξεπέρασαν αυτό. Στην έδρα μας με περισσότερη αυτοπεποίθηση κυριαρχήσαμε για είκοσι λεπτά».

Για το απαιτητικό δεκαήμερο με πολλά ντέρμπι που ακολουθούν σημείωσε: «Είναι δύσκολο πρόγραμμα, έντονα παιχνίδια, αλλά το πρώτο παιχνίδι που έχουμε είναι το αυριανό. Έχουμε πολλούς παίκτες, δεν έχουμε τραυματίες, οπότε θα πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για να χρησιμοποιηθούν. Πιστεύω πως η πίεση αυτή μέσω του δύσκολου προγράμματος θα μας δώσει επιπλέον εμπειρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τι μπορεί να κερδίσει ο ΠΑΟΚ από το αυριανό παιχνίδι είπε: «Εμπειρία. Είναι τέτοιου είδους παιχνίδια που μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι σε κάθε στιγμή. Έχουμε μία ομάδα πολύ οργανωμένη, με απίστευτα ποιοτικούς παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν κάτι καινούργιο στο γήπεδο. Τέτοιες καταστάσεις μας κάνουν να μπορούμε να διαβάζουμε, διαφορετικά κάθε είδους παιχνίδι».

Για τον Πρίγιοβιτς και αν ο πρώτος στόχος του είναι το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το επόμενο παιχνίδι εκεί εστιάζουμε. Επέστρεψε και είναι στο γκρουπ κανονικά».

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ στο αυριανό παιχνίδι με την Τσέλσι: «Κάθε προπονητής ονειρεύεται να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που λέει ας πάμε να χάσουμε. Αλλά είναι παιχνίδια και παιχνίδια. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινής η πρόκριση θα κριθεί ανάμεσα σε εμάς και τις άλλες ομάδες γιατί η Τσέλσι είναι άλλο επίπεδο και αν θέλετε είναι ήδη περασμένη. Με την ποιότητα και το πνεύμα μας θα δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε και θα δούμε τι θα μας προσφέρει το παιχνίδι. Η Τσέλσι είναι το φαβορί χωρίς να έχει σημασία αν θα κάνουν αλλαγές ή όχι. Ξέρουμε την οργάνωσή τους, τα δυνατά τους σημεία, με ποιες ομάδες έπαιξαν και βάση αυτόν θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Για την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει: «Θα δείτε αύριο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης