Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στην κάμερα της Νova για όλα όσα αφορούν την ομάδα από την στιγμή που ανέλαβε εκείνος τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πρώτα από όλα η περίοδος που περνάει η ομάδα είναι φυσιολογική. Είναι μια δύσκολη η δυναμική του συνόλου μας. Η αλλαγή προπονητή μετά από δύο μήνες προετοιμασίας, οι παίκτες που ήρθαν αργά που δεν είχαν μια πλήρη προετοιμασία, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, τη στιγμή που έπρεπε να ξεκινήσουμε τη δουλειά, έμειναν στη Θεσσαλονίκη 14 παίκτες και 8 έλειπαν λόγω των διεθνών υποχρεώσεων. Πρακτικά, ήμασταν όλοι μαζί από την προηγούμενη Πέμπτη. Με τους νέους παίκτες οι οποίοι έπρεπε να προσαρμοστούν στη δυναμική του γκρουπ, με τους παλιούς οι οποίοι πρέπει να προσαρμοστούν τόσο με τους καινούργιους συμπαίκτες τους, όσο και με τη φιλοσοφία την οποία προσπαθούμε να περάσουμε. Είναι μια φυσιολογική κατάσταση για την αρχή μιας δουλειάς. Δεν είναι κάτι δύσκολο να το καταλάβουμε, αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνουμε περισσότερο μαχητές. Σίγουρα σε μία περίοδο, ενός-ενάμιση μήνα, η ομάδα θα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, με καλή κατανόηση όλων των καταστάσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης, σημείωσε: «Επιστρέφοντας στο παιχνίδι της Δευτέρας, ναι, έπρεπε να το κερδίσουμε ειδικότερα, παίζοντας 11 εναντίον 10. Αξιολογήσαμε λάθος το παιχνίδι, είχαμε όμως επτά μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουμε. Το επισημαίνω περισσότερο όχι απλά λέγοντας αριθμούς, αλλά γεγονότα. Αν είχαμε σκοράρει κάποιο από αυτά τα γκολ, δε θα βρισκόμασταν σε αυτή τη λίγο υπερβολική κατάσταση. Έπρεπε να κερδίσουμε, γιατί βρισκόμασταν για ένα πολύ μεγάλο διάστημα 11 εναντίον 10. Η δυναμική του συνόλου είναι αυτή, είναι λίγο δύσκολο αυτή τη στιγμή».

Για το διάστημα που ακολουθεί, είπε: «Ξέρω πραγματικά ότι στον κόσμο γύρω μας, στα ΜΜΕ, ίσως να μην τους ενδιαφέρει αυτό. Ίσως να μην το καταλαβαίνουν αυτό, μπορούν να το δεχτούν ή όχι, αλλά αυτή είναι η δυναμική της ομάδας τώρα, που είναι στη διαδικασία να γίνει μια πραγματική ομάδα. Για αυτό το λόγο, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δουλειά μας και στην ομάδα. Αυτή είναι η δυναμική των συνόλων για όσους το καταλαβαίνουν. Το διάστημα αυτό το χρειαζόμαστε για να μπορέσουν όλοι προσαρμοστούν σε όλο αυτό. Για αυτό λέω ότι σε 1-1,5 μήνα θα μπορούμε να έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα που θα έχει απόλυτη κατανόηση όλων των πραγμάτων που χρειάζεται μέσα στο γήπεδο».

Για τη δήλωση του μετά το 0-0 στη Ριζούπολη για το όνειρο του πρωταθλήματος, σχολίασε: «Υπάρχουν πολλές συζητήσεις από ότι καταλαβαίνω, γιατί ο προπονητής μιλάει για ένα όνειρο και δεν είναι απαίτηση η κατάκτηση του πρωταθλήματος… Ξεκίνησα πριν ένα μήνα, ήρθα έξι μέρες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι στη θητεία μου. Ήταν δύσκολη κατάσταση και για μένα, αλλά απάντησα θετικά, πήρα όλες τις ευθύνες και είχα πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση για την ομάδα και το σύνολο που υπάρχει εδώ. Είμαι 1000% σίγουρος ότι όλοι αυτοί που έχουν αμφιβολίες για εμάς, στο τέλος της χρονιάς, θα είναι περήφανοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη δική του εμπειρία και τον Ιβάν Σαββίδη, ανέφερε: «Δεν είμαι στο ποδόσφαιρο 1-2 χρόνια. Είμαι στο ποδόσφαιρο από τα τρία μου χρόνια, έχω υπάρξει ποδοσφαιριστής, ακολουθώντας τον πατέρα μου σε διαφορετικά αποδυτήρια, σε πολύ μεγάλες ομάδες. Έχω υπάρξει μάνατζερ, όπως έχω υπάρξει και προπονητής τα τελευταία 13 χρόνια. Ξέρω καλύτερα από τον καθένα, τι σημαίνει ψυχολογία των παικτών, ακόμα και αν δεν έχει σημασία πόσα λεφτά παίρνουν και το αν παίζουν σε μια μεγάλη ή σε μια πιο μικρή ομάδα. Όλοι είμαστε άνθρωποι, έχουμε τα συναισθήματα μας και τις στιγμές μας. Με την αυτοπεποίθηση ή την έλλειψη αυτής σε καταστάσεις. Πρέπει να προστατέψω την ομάδα μου και ειδικά σε αυτού τους είδους τη δυναμική, να φτιάξουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Ξέρω πολύ καλά τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη μας. Είναι ένας φανταστικός και γενναιόδωρος ιδιοκτήτης και έδωσε κάτι που είναι πολύ σπάνιο να βρουν ομάδες οπουδήποτε αυτό τον καιρό. Την οικονομική σταθερότητα».

Για τις απαιτήσεις του κόσμου, είπε: «Ξέρω πολύ καλά και τις απαιτήσεις των φιλάθλων μας. Είμαι τρία χρόνια εδώ, όχι ένα μήνα. Γνωρίζω τι σημαίνουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, έχοντας παίξει αντίπαλος και στην Ευρώπη. Το 2005, στο Βουκουρέστι, με πολύ κακό καιρό, όταν βγήκαμε στο γήπεδο είχε 2000 φίλαθλους του ΠΑΟΚ. Όλοι μας ήμασταν εντυπωσιασμένοι, από το σόου που έκαναν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, δείχνοντας πολύ μεγάλο πάθος για την ομάδα. Υπάρχουν χρόνια πάθους μέσα τους μαζεμένα και δεν υπάρχει υπομονή, γιατί είναι πολλά τα χρόνια που δεν έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα και το θέλουν πολύ. Το ξέρω πολύ καλά και είναι το δικαίωμα τους, για αυτό ζουν κοντά στην ομάδα».

Για την πίεση στην ομάδα δήλωσε: «Όλοι οι παίκτες ακούν και βλέπουν. Αυτό δημιουργεί πολύ μεγαλύτερη πίεση σε μια όχι τόσο καλή περίοδο για την ομάδα. Όταν λέω όνειρο, δεν εννοώ υποχρέωση, γιατί η υποχρέωση φέρνει πολύ μεγαλύτερη πίεση και κάποιοι μπορεί να μην το αντέξουν αυτό. Όταν έχουμε ένα όνειρο, αυτό έρχεται από μέσα μας και σημαίνει ότι έχουμε το σωστό κίνητρο, το σωστό συναίσθημα για να παλέψουμε για αυτό. Δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση και τη δυνατότητα, να ξεπεράσουμε μία δύσκολη περίοδο. Η δύναμη ενός ονείρου και η αυτοπεποίθηση που έρχεται μέσα από αυτό είναι πολύ μεγαλύτερη από μία υποχρέωση. Για να είμαι ξεκάθαρος, όλοι είμαστε εδώ για να παλέψουμε για αυτό τον τίτλο. Είμαι πολύ σίγουρος ότι αυτή η ομάδα θα είναι πολύ δυνατή, αλλά είμαι και πολύ σίγουρος ότι αυτό δε μπορεί να γίνει μέσα σε μια νύχτα. Ο κόσμος καταλαβαίνει ή όχι, αλλά εγώ είμαι ο προπονητής της ομάδας κι έχω την υποχρέωση να ξέρω τι συμβαίνει στον κάθε παίκτη, είτε στο ψυχολογικό κομμάτι, είτε το κομμάτι της προετοιμασίας του, είτε το τακτικό κομμάτι. Πρέπει να πάρω τις σωστές αποφάσεις για να φέρω τους παίκτες στο προσκήνιο, ανεξάρτητα αν με καταλαβαίνει ο κόσμος ή όχι, ανεξάρτητα αν είμαι δημοφιλής ή όχι για αυτούς. Ξέρω, όμως, πολύ καλά τη δουλειά μου…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης