Μετά την τελευταία προπόνηση της ομάδας στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στους Έλληνες και στους ξένους δημοσιογράφους, όπως πριν από κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι, στην αίθουσα συνεντεύξεων του γηπέδου της Τούμπας. Συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος τεχνικός είπε:

– Για το πώς προετοίμασε ψυχολογικά την ομάδα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι κάτι σημαντικό να προετοιμάσω την ομάδα. Όλοι ξέρουμε ότι οι παίκτες μου είναι ενθουσιασμένοι, ότι υπάρχει θέληση και όνειρα. Δεν πρέπει να πω πολλά πράγματα, ίσως το μόνο που είπα μετά τη Μασσαλία είναι πως πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη, κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά πρέπει να έχουμε σωστή νοοτροπία».

– Για τον Μίλικ και την αμφιβολία σχετικά με την ετοιμότητά του:

«Δεν πιστεύω ότι βασίζονται σε έναν παίκτη, ακόμα κι αν είναι υψηλού επιπέδου. Έχουν κι άλλους παίκτες ποιότητας. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, οπότε πιστεύω πως θα υπάρχει αξιόλογη αντικατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Για το τι αφήνει στην ομάδα η πορεία στην Ευρώπη:

«Είναι κάτι πολύ όμορφο και είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα. Το να παίζεις με πολλές κορυφαίες ομάδες αποτελεί μεγάλη εμπειρία. Ήταν σημαντικό να προσαρμοζόμαστε. Είναι διαφορετικό από το πρωτάθλημα στην Ευρώπη, γιατί πρέπει να αντιμετωπίσεις πιο γρήγορα τις καταστάσεις. Είναι ωραία εμπειρία που φτάσαμε τόσο μακριά. Έχουμε πολύ ενθουσιασμό, ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι, αλλά θα τα δώσουμε όλα, έχοντας και τη βοήθεια του κόσμου μας, της Τούμπας».

– Για το ότι δεν υπάρχει VAR:

«Είναι δύσκολο για τους διαιτητές, γιατί συνήθως έχουν VAR. Είναι δύσκολο για ομάδες που παίζουν με ψηλά την άμυνα. Αλλά πρέπει να το ξεχάσουμε. Πρέπει να αντιδράσουμε σωστά και να πάρουμε την πρόκριση».

– Για την κατάμεστη Τούμπα:

«Ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν οι οπαδοί μας για να μας σπρώξουν στη νίκη. Ακόμα κι αν είσαι μεγάλος παίκτης, όταν αντιμετωπίζεις την Τούμπα, σίγουρα είναι δύσκολο».

– Για την αντίδρασή του μετά το παιχνίδι στο «Βελοντρόμ», που κάλεσε τους Γάλλους να μην έρθουν στη Θεσσαλονίκη.

«Μου λέτε ότι αυτά ήταν σοκαριστικά, αλλά όχι αυτά που έκαναν οι Γάλλοι… Να ηρεμήσω εγώ; Όχι η Μαρσέιγ που έπρεπε να επιμεληθεί; Είναι η δεύτερη φορά που ο ΠΑΟΚ φτάνει στους «8», κι αυτό που έγινε είναι δικό μου λάθος; Ήταν πολύ σωστό αυτό που είπα. Η Τούμπα θα είναι καυτή και θα βάλει πίεση στους παίκτες της Μαρσέιγ. Καλύτερα που δεν θα έχει οπαδούς της η Μαρσέιγ. Θα έπρεπε να πείτε στους οπαδούς της Μαρσέιγ να είναι… φρόνιμοι, και η Μαρσέιγ να μην κάνει επίθεση σε εμένα, αλλά στον κόσμο της. Για εμάς είναι σημαντικό το παιχνίδι. Το απολαμβάνουμε αυτό και με τη δύναμη της Τούμπας θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση και να δείξουμε σε όλους, αλλά και στους οπαδούς της Μαρσέιγ, ότι έχουμε τους καλύτερους οπαδούς».

– Για το κλίμα που υπήρχε πριν το παιχνίδι και τη δήλωση Σαμπαόλι, και ποιο θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα πει στους παίκτες του:

«Έπαιξαν καλύτερα στον πρώτο αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι είναι δεύτεροι στη Γαλλία πίσω από την Παρί, αλλά εμείς έχουμε τη νοοτροπία μας και δεν πιστεύω πως αυτοί οι αγώνες κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ακόμα και με 1% θα πάμε μέχρι το τέλος. Αυτό που γίνεται φέτος δεν γίνεται συχνά, αλλά τώρα είμαστε μπροστά στον κόσμο μας και θα τα δώσουμε όλα».

– Για την ανανέωση και την εμφάνιση του Ελ Καντουρί στη Γαλλία:

«Αυτό το παιδί το αγαπώ πολύ και το ξέρει. Έχει πολύ σεβασμό, έχει σωστή νοοτροπία, έχουμε ζήσει ωραίες εμπειρίες μαζί. Όλοι μας έχουμε μεγάλη θέληση για την πρόκριση και να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, ωστόσο πρέπει να μείνουμε και συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης