Λουτσέσκου: «Ζητώ συγγνώμη, δεν ήθελα να προσβάλω κανένα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, 18:35
Λουτσέσκου: «Ζητώ συγγνώμη, δεν ήθελα να προσβάλω κανένα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ,  Ραζβάν Λουτσέσκου απολογήθηκε, μέσω των δικηγόρων του, ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τις δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στον Πανιώνιο.

Σε εγγραφή του δήλωση, που προσκόμισαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο Ρουμάνος τεχνικός ζήτησε συγγνώμη για οσα είπε, τονίζοντας ότι δεν ήθελε να θίξει κανένα.

«Ζητώ συγγνώμη για αυτή την λεκτική υπερβολή που χρησιμοποίησα. Ήταν ένας έντονος αγώνας και η δήλωσή μου έγινε υπό συνθήκες ψυχικής έντασης και εκνευρισμού. Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω κανέναν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του δικεφάλου του Βορρά στην έγγραφη δήλωσή του.

Από εκεί και πέρα, ο δικηγόρος Αχιλλέας Μαυρομμάτης που εκπροσώπησε τον Ρουμάνο, ανέφερε κατά την αγόρευσή του: «Δεν τιμά ένα δημόσιο πρόσωπο να εκφράζεται έτσι, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη η ψυχική του φόρτιση. Του ξέφυγε του ανθρώπου μια λέξη που χρησιμοποιείται από ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στην κοινωνία. Εξέφρασε μια κρίση για τον τρόπο παιξίματος της αντίπαλης ομάδας και για το γεγονός ότι δεν έκαναν σέντρα.

Ζητάμε να απορριφθεί η δίωξη σε βάρος του ή επικουρικά να ληφθεί υπόψη η αρχή της αναλογικότητας».

Ο δικηγόρος Λάμπρος Μπίρδας που επίσης εκπροσώπησε τον Λουτσέσκου, είπε ότι η δίωξη πρέπει να απορριφθεί επειδή ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν ονομάτισε κάποιον συγκεκριμένα.

Επικαλέστηκε μάλιστα και ένα δεδικασμένο με την δήλωση του Τζιμπριλ Σισέ μετά το επεισοδιακό ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού το 2011, όπου ο τότε ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος δεν άσκησε δίωξη και έστειλε την υπόθεση στο αρχείο, διότι ο Γάλλος μιλούσε σε πρώτο πρόσωπο και αναφερόταν στη δική του ψυχική κατάσταση.

«Δεν υπήρξε κάποιος θιγόμενος, ούτε τότε, ούτε τώρα. Δεν προσδιορίζεται το πρόσωπο», είπε ο κ. Μπίρδας και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, ο Λουτσέσκου δεν πρέπει να θεωρηθεί υπότροπος:

«Για να θεωρηθεί υπότροπος πρέπει να έχει επαναλάβει την ίδια παράβαση, όμως την προηγούμενη φορά στράφηκε κατά των δικαιοδοτικών οργάνων για το περσινό πρωτάθλημα. Δεν είναι το ίδιο αδίκημα».

Η απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, 19:28